Medie: Små butikker står til hjælp i udkast til inflationsaftale

75 mio. kr. er der foreløbig sat af til at støtte butikker i små byer ifølge et aftaleudkast, DR har set, til den inflationshjælp, der i øjeblikket er under politisk forhandling. 
Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M), finansminister Nicolai Wammen (S) og økonomiminister Troels Lund Poulsen (V) afholdt doorstep om forhandlingerne om ny inflationshjælp den 30. januar. | Foto: Ida Marie Odgaard
Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M), finansminister Nicolai Wammen (S) og økonomiminister Troels Lund Poulsen (V) afholdt doorstep om forhandlingerne om ny inflationshjælp den 30. januar. | Foto: Ida Marie Odgaard

I et udkast til den aftale omkring inflationshjælp, som regeringen og flere andre partier i øjeblikket forhandler om, fremgår det ifølge DR, at der lægges op til at afsætte 75 mio. kr. til ”butikker mv. i små byer”. 

Det skriver DR, som er i besiddelse af et aftalenotat over, hvem der skal have inflationshjælp. 

Under efterårets valgkamp til Folketinget spillede Socialdemokratiet ud med en pakke med inflationshjælp, der blandt andet lagde op til at give 70 mio. kr. i direkte støtte til købmænd og andre forretninger i små byer ramt af høje energiudgifter. 

Siden da har blandt andet Landdistrikternes Fællesråd, De Samvirkende Købmænd og brancheorganisationen SMV Danmark flere gange opfordret den nye SVM-regering til at levere på valgløfterne. 

”Det er ikke for sjov det her. Coop lukker Dagli’brugser. Vi ser købmænd, der lukker. Vi befinder os på en brændende platform,” sagde formand i Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard i januar, med henvisning til, at dagligvarekoncernen Coop Danmark har set sig nødsaget til at lukke omkring 20 Dagli’brugsen-butikker på grund af forhøjede energipriser. 

Aftalen omkring inflationshjælp ventes ifølge DR at komme på plads i løbet af fredag, og udkastet til den lægger bl.a. op til, at der afsættes 1,1 mia. kr. til at udstede en ekstra skattefri ældrecheck, 300 mio. kr. til økonomisk udsatte børnefamilier, og 50 mio. kr. til kulturinstitutioner, der er ramt af de høje energipriser. Da forhandlingerne fortsat er i gang, kan støtten til butikker og andre områder dog stadig nå at ændre sig.

Inflationspakken var et af valgkampens største temaer, både for borgere og detailbranchen. Regeringens tiltag kommer på et tidspunkt, hvor inflationen dog er aftaget en smule igen og ligger under 10 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også