Energiregninger spænder ben for historisk overskud i jysk købmandskæde

Løvbjerg har ifølge topchef Jesper Due øget omsætningen med 3 pct. efter stærke coronaår, men ekstraordinære energiomkostninger presser overskuddet, skriver Dagligvarehandlen.
Jesper Due har været adm. direktør i Løvbjerg siden 2014. | Foto: Joachim Ladefoged
Jesper Due har været adm. direktør i Løvbjerg siden 2014. | Foto: Joachim Ladefoged

Den jyske købmandskæde Løvbjerg, der ventes at præsentere sit årsregnskab i marts, har ifølge topchef Jesper Due øget omsætningen med 3 pct., skriver Dagligvarehandlen.

Løvbjerg har også øget kundestrømmen i 2022, men stigende energiregninger spænder ifølge Jesper Due ben for et overskud, der kun ville være overgået af de foregående år under coronapandemien.

”Resultatet for 2022, som endnu ikke er helt afsluttet, ville lægge sig pænt op ad resultatet for 2021, hvis ikke vi havde haft en ekstraordinær energiomkostning på et betydeligt trecifret millionbeløb,” siger adm. direktør Jesper Due til mediet.

I 2020 voksede omsætningen med 17 pct., mens den året efter voksede med 4 pct. Samtidig lød overskuddene i coronaårene på henholdsvis 32 mio. kr. og 27 mio. kr.

Løvbjerg-kædens historie går tilbage til 1926, da selskabet startede med en købmandsbutik syd for Horsens. I 1960’erne blev Løvbjerg en kæde af købmænd.

Efter et årti med underskud åbnede Løvbjerg i 2022 sin første nye butik siden 2011. Købmandskæden har planer om at åbne butik nummer 17 – i Esbjerg – i 2023. Bortset fra en enkelt butik ved Odense ligger alle Løvbjergs butikker i Jylland.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også