DetailWatch

Virksomheder får hjælp til at slippe af med gassen allerede i år

De danske virksomheder skal hurtigst muligt gøres uafhængige af gas, og derfor fremrykker partierne bag Erhvervspuljen nu.

Både i Coop og Salling Group arbejder man på at komme af med alle butikkernes gasfyr. | Foto: Claus Frederiksen - Bilka Viborg

Virksomheder, der vil skifte deres energiforsyning fra gas til grønnere løsninger som eksempelvis fjernvarme, kan nu komme tidligere i gang med omstillingen. Partierne bag den såkaldte Erhvervspulje har nemlig fremrykket nye tildelingskriterier fra 1. januar til 1. november.

Det betyder, at virksomhedernes konverteringsprojekter allerede kan gå i gang i år og potentielt spare nogle kroner på den dyre gasregning.

”Aftalepartierne sætter yderligere skub i erhvervslivets omstilling væk fra dyr sort energi til en grønnere fremtid ved nu at hjælpe blandt andet gartnerierne,” siger Dan Jørgensen, minister for klima, energi og forsyning.

”Vi står i en energikrise og arbejder hårdt på at blive uafhængige af russisk gas. Den gas, erhvervslivet sparer her, kan bidrage til at sikre os energi nok i et presset energimarked,” uddyber han i en meddelelse.

Det var partierne bag Klimaaftalen om grøn strøm og varme fra juni i år, der i sin tid blev enige om at justere tildelingskriterierne i Erhvervspuljen, med det formål at lette virksomheders adgang til puljemidlerne.

Lidl følger konkurrenterne og sænker temperaturen

Coops egne butikker skal være fossilfri næste år

Møbelhus skærer ned på åbningsdage på grund af elpriser og inflation

Mere fra DetailWatch

"Google Analytics er kun toppen af isbjerget"

Vejen er lang før danske webshops kan sænke skuldrene, efter Datatilsynet har dømt brugen af Google Analytics ude - også selvom der ifølge amerikansk medie er et dekret på vej, der skal sikre en løsning, mener chef i bureauet Impact Extend.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs