Retsudvalgsformand vil overveje hårdere straffe for at true butiksansatte

Forslag fra fagforeningen HK Handel om at straffe trusler mod butiksansatte hårdere møder nu opbakning fra formanden fra Folketingets Retsudvalg, der mener, det bør overvejes.
”De fortællinger, vi har fået fra forskellige steder i detailhandlen, om ansatte, der bliver udsat for vold og trusler, er fuldstændig uacceptable,” siger Venstres Morten Dahlin. | Foto: Jens Dresling
”De fortællinger, vi har fået fra forskellige steder i detailhandlen, om ansatte, der bliver udsat for vold og trusler, er fuldstændig uacceptable,” siger Venstres Morten Dahlin. | Foto: Jens Dresling
RITZAU/DETAILWATCH

Formand for Folketingets Retsudvalg Morten Dahlin mener, det er nødvendigt at overveje hårdere straffe til kunder, der kommer med trusler eller begår vold mod butiksansatte.

Det siger politikeren fra Venstre til Ritzau, efter at HK Handel har lavet en undersøgelse om psykisk arbejdsmiljø, som 3089 butiksansatte har svaret på.

Den viser, at 14 pct. har oplevet at blive truet med vold af kunder inden for de seneste 12 måneder. Derudover har 80 pct. oplevet at blive talt grimt eller nedsættende til i samme periode.

Det får fagforeningen til at efterlyse hårdere straffe for kunder, der truer butiksansatte, så de kan straffes på samme måde, som hvis man truer en tjenestemand i funktion.

”De fortællinger, vi har fået fra forskellige steder i detailhandlen, om ansatte, der bliver udsat for vold og trusler, er fuldstændig uacceptable,” siger Morten Dahlin.

”Derfor bliver vi også nødt til som samfund at se på, om de, der begår vold og kommer med trusler, skal straffes hårdere,” tilføjer han.

Sektorformand i HK Handel, Mette Høgh fortæller, at der blev lavet en lignende undersøgelse i 2018, som tegnede samme billede.

Siden da har HK Handel forsøgt at afhjælpe problemet med blandt andet kampagner på sociale medier og i biografer. Men eftersom det ikke har hjulpet, mener HK Handel, der er behov for politiske tiltag på området.

”Det er fuldstændig urimeligt, at det er et almindeligt arbejdsvilkår at opleve negativ kundekontakt og trusler,” siger Mette Høgh.

”Vi bliver nødt til at gøre noget ved det psykiske arbejdsmiljø, hvis vi skal have dygtige salgsassistenter i fremtiden,” siger hun.

Fagforening vil sidestille trusler mod butiksansatte med trusler mod tjenestemænd

Otte ud af ti butiksansatte har oplevet at blive svinet til

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også