DetailWatch

Antallet af færdiguddannede salgsassistenter falder

Imens detailbranchen har svært ved at finde nok arbejdskraft, falder antallet af færdiguddannede salgsassistenter, skriver Dagligvarehandlen.

Arkivfoto. | Foto: Matas/PR

De seneste ni år er antallet af nyuddannede salgsassistenter faldet, skriver Dagligvarehandlen, der henviser til tal fra Undervisningsministeriet.

I skoleåret 2020-2021 var der 2.372, der afsluttede en detailhandelsuddannelse, mens der tilbage i 2012-2013 var 3.662, hvilket er 35 pct. flere.

Fremadrettet kan der dog være positive takter forude i forhold til at få flere færdiguddannede salgsassistenter. I 2021 gik 43,9 pct. af de studerende på et tremåneders grundforløb på de merkantile uddannelser nemlig videre til hovedforløbet, mens det tal i 2019 lå på 39,7 pct.

Derudover er der i de første fem måneder af 2022 blevet underskrevet 1.270 uddannelsesaftaler mellem en elev og en butik, hvilket er det højeste antal i syv år.

Dagligvarekæde vil tiltrække unge med tænketank og mikrotitler

Salling uddeler 14 millioner til medarbejderne

Mere fra DetailWatch

"Google Analytics er kun toppen af isbjerget"

Vejen er lang før danske webshops kan sænke skuldrene, efter Datatilsynet har dømt brugen af Google Analytics ude - også selvom der ifølge amerikansk medie er et dekret på vej, der skal sikre en løsning, mener chef i bureauet Impact Extend.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs