DetailWatch

Britisk detailkæde tager kontrol over egen forsyningskæde gennem opkøb

Marks & Spencer har for milliardbeløb købt selskabets vigtigste logistikudbyder i et forsøg på at få mere kontrol over fødevareforsyningskæden.

Foto: Toby Melville/Reuters/Ritzau Scanpix.

I håbet om at tage kontrol over fødevareforsyningskæden opkøber britiske Marks & Spencer detailkædens vigtigste logistikudbyder, Gist Ltd.

Ifølge Reuters lyder den samlede pris på i alt 145 mio. pund svarende til 1,2 mia. danske kroner, og opkøbet forventes at lægge yderligere til på selskabets bundlinje i det kommende år. Samtidig vil det gøre Marks & Spencer bedre rustet til at optimere på omkostningerne i en tid, hvor inflationen buldrer opad.

”Marks & Spencer har været bundet til en kontrakt med høje omkostninger, hvilket begrænser vores incitament til at investere såvel som vores vækst. Vi har derfor handlet beslutsomt for at erhverve Gist,” lyder det fra detailkædens adm. direktør, Stuart Mahin, ifølge Reuters.

(Denne artikel er leveret af DetailWatch’ søstermedie, FødevareWatch)

Direktør forlader britisk Nemlig-pendant

Detailkæde fjerner ”bedst før”-mærker på frugt og grønt for at bekæmpe madspild

Mere fra DetailWatch

Dagli' Brugsen lukker yderligere to butikker

Dagli’ Brugsen føjer yderligere to butikker i provinsen til listen over butikker, der skal lukkes i den kommende tid. I forvejen havde dagligvarekæden meddelt, at fire butikker lukkes.

Læs også

Relaterede