Britisk detailkæde tager kontrol over egen forsyningskæde gennem opkøb

Marks & Spencer har for milliardbeløb købt selskabets vigtigste logistikudbyder i et forsøg på at få mere kontrol over fødevareforsyningskæden.
Foto: Toby Melville/Reuters/Ritzau Scanpix.
Foto: Toby Melville/Reuters/Ritzau Scanpix.

I håbet om at tage kontrol over fødevareforsyningskæden opkøber britiske Marks & Spencer detailkædens vigtigste logistikudbyder, Gist Ltd.

Ifølge Reuters lyder den samlede pris på i alt 145 mio. pund svarende til 1,2 mia. danske kroner, og opkøbet forventes at lægge yderligere til på selskabets bundlinje i det kommende år. Samtidig vil det gøre Marks & Spencer bedre rustet til at optimere på omkostningerne i en tid, hvor inflationen buldrer opad.

”Marks & Spencer har været bundet til en kontrakt med høje omkostninger, hvilket begrænser vores incitament til at investere såvel som vores vækst. Vi har derfor handlet beslutsomt for at erhverve Gist,” lyder det fra detailkædens adm. direktør, Stuart Mahin, ifølge Reuters.

(Denne artikel er leveret af DetailWatch’ søstermedie, FødevareWatch)

Direktør forlader britisk Nemlig-pendant

Detailkæde fjerner ”bedst før”-mærker på frugt og grønt for at bekæmpe madspild

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også