DetailWatch

Deliveroo stiger trods nedjustering af forventninger

Den britiske madleveringstjeneste har mandag nedjusteret forventningerne til salgsvæksten for året.

Foto: Toby Melville/Ritzau Scanpix.

Det britiske madleveringsfirma Deliveroo har mandag morgen præsenteret en skuffende handelsopdatering af forventningerne til salgsvæksten for året. Alligevel fastholder leveringstjenesten forventningen til driftsresultatet, hvilket kan være godt nyt, mener Jefferies-analytiker ifølge Bloomberg News.

Deliveroo har skåret i forventningen til sin bruttotransaktionsværdi til 4-12 pct. mod tidligere 15-25 pct.

Leveringstjenesten fastholder sin forventning til den justerede driftsmargin på EBITDA-niveau. Her ventes en negativ driftsmargin før af- og nedskrivninger på 1,5-1,8 pct. Det er dog ”en forbedring” sammenlignet med minus 2,0 pct. for regnskabsåret 2021 og minus 3,2 pct. i andet halvår af 2021.

Den fastholdte forventning til driften betyder ifølge Giles Thorne, der er analytiker i Jefferies, at Deliveroo i 2022 vil realisere et driftsunderskud på 118 mio. pund mod tidligere 131 mio. pund. Det kan ifølge analytikeren smitte positivt af på aktien, da rentabilitet er afgørende i sektoren.

Anderledes mener Citi-analytiker Monique Pollard, at handelsopdateringen er ”skuffende”. Hun venter, at konsensus blandt analytikere vil lande i nedre ende af selskabets forventninger til driften. Dog ser analytikeren også en afbødende effekt fra de fastholdte forventninger til driftsunderskuddet.

Aktien stiger 2,1 pct. på børsen i London.

Udbringningskæmpen Wolt henter millioner i Danmark

Mere fra DetailWatch

"Google Analytics er kun toppen af isbjerget"

Vejen er lang før danske webshops kan sænke skuldrene, efter Datatilsynet har dømt brugen af Google Analytics ude - også selvom der ifølge amerikansk medie er et dekret på vej, der skal sikre en løsning, mener chef i bureauet Impact Extend.

Russisk firma er klar med Lego-erstatning

Den russiske virksomhed Inventive Retail Group, der stod for driften af Legos butikker i Rusland, før Lego trak sig ud, fortsætter med at sælge Lego-produkter i nyt navn.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs