DetailWatch

Supermarkeder i Spanien risikerer store bøder for madspild

Den spanske regering indfører nu bøder på mellem 1.000 og 60.000 euro for virksomheder, der ikke lever op til landets regler for at modvirke madspild, skriver Berlingske.

Frugt- og grøntafdeling i det spanske supermarked Mercadona i Granada. | Foto: Mercadona

Imens den danske fødevareminister Rasmus Prehn vil se på at gøre det lettere for supermarkeder at donere overskudsmad, tager den spanske regering nu skrappere midler i brug.

Virksomheder, der ikke overholder landets lovgivning til at modvirke madspild, kan stå over for bøder på mellem 7.400 kr. og 445.000 kr. Det skriver Berlingske. Nægter en virksomhed gentagne gange at leve op til reglerne, kan det føre til bøder på op til 3,76 mio. kr.

Alle virksomheder, der arbejder med fødevarer, skal i Spanien udarbejde handlingsplaner for at undgå madspild. Supermarkeder bliver nu forpligtet til at sætte fødevarer på tilbud, der nærmer sig sidste salgsdato, imens det gøres lovpligtigt at indgå i samarbejder med organisationer, der deler overskudsmad ud til udsatte.

Kasseret frisk frugt skal laves til marmelade eller juice, inden det rådner, og fødevarer kan først efter alle de nævnte tiltag er afsøgt laves til dyrefoder, komposteres eller bruges som biomasse.

Minister vil se på at gøre det lettere for supermarkeder at donere overskudsmad

Coop vil have flere butikker ind i kampen mod madspild

Påsken betød store mængder overskudsmad i supermarkederne

Mere fra DetailWatch

Russisk firma er klar med Lego-erstatning

Den russiske virksomhed Inventive Retail Group, der stod for driften af Legos butikker i Rusland, før Lego trak sig ud, fortsætter med at sælge Lego-produkter i nyt navn.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs