Påsken betød store mængder overskudsmad i supermarkederne

Over 200 tons overskudsmad samlede organisationen Stop Spild Lokalt ind fra supermarkederne forud for påsken og de medførte butikslukninger, skriver TV2 Lorry.
Spørger man professor i fødevareøkonomi på Københavns Universitet Jens Dejgaard Jensen bør det dog i stedet være detailhandlen, der tager skeen i egen hånd og gør noget ved madspildet ved at overveje deres indkøbsvaner.
”De skal se lidt mere i retningen af de omkostninger, der er ved at have et stort spild,” siger Jens Dejgaard Jensen til TV2 Lorry.
Han slår desuden på, at man i detailhandlen bør blive mere åbne for ikke nødvendigvis at have alle varer på supermarkedshylderne til enhver tid.
Stop Spild Lokalt har siden 2016 uddelt overskudsmad til trængende i et forsøg på at bekæmpe madspild.
(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)
Planlægningsplatform til detailbranchen sikrer milliardinvestering
Relaterede artikler:
Grøntkassefirma åbner med nye grimme varer i kasserne
For abonnenter