Påsken betød store mængder overskudsmad i supermarkederne

Ifølge professor bør de store mængder overskudsmad få detailkæderne til at overveje deres indkøb bedre.
Foto: Lasse Kofod/Ritzau Scanpix.
Foto: Lasse Kofod/Ritzau Scanpix.

Over 200 tons overskudsmad samlede organisationen Stop Spild Lokalt ind fra supermarkederne forud for påsken og de medførte butikslukninger, skriver TV2 Lorry.

Spørger man professor i fødevareøkonomi på Københavns Universitet Jens Dejgaard Jensen bør det dog i stedet være detailhandlen, der tager skeen i egen hånd og gør noget ved madspildet ved at overveje deres indkøbsvaner.

”De skal se lidt mere i retningen af de omkostninger, der er ved at have et stort spild,” siger Jens Dejgaard Jensen til TV2 Lorry.

Han slår desuden på, at man i detailhandlen bør blive mere åbne for ikke nødvendigvis at have alle varer på supermarkedshylderne til enhver tid.

Stop Spild Lokalt har siden 2016 uddelt overskudsmad til trængende i et forsøg på at bekæmpe madspild.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)

Planlægningsplatform til detailbranchen sikrer milliardinvestering

Grøntkassefirma åbner med nye grimme varer i kasserne

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også