DetailWatch

Påsken betød store mængder overskudsmad i supermarkederne

Ifølge professor bør de store mængder overskudsmad få detailkæderne til at overveje deres indkøb bedre.

Foto: Lasse Kofod/Ritzau Scanpix.

Over 200 tons overskudsmad samlede organisationen Stop Spild Lokalt ind fra supermarkederne forud for påsken og de medførte butikslukninger, skriver TV2 Lorry.

Spørger man professor i fødevareøkonomi på Københavns Universitet Jens Dejgaard Jensen bør det dog i stedet være detailhandlen, der tager skeen i egen hånd og gør noget ved madspildet ved at overveje deres indkøbsvaner.

”De skal se lidt mere i retningen af de omkostninger, der er ved at have et stort spild,” siger Jens Dejgaard Jensen til TV2 Lorry.

Han slår desuden på, at man i detailhandlen bør blive mere åbne for ikke nødvendigvis at have alle varer på supermarkedshylderne til enhver tid.

Stop Spild Lokalt har siden 2016 uddelt overskudsmad til trængende i et forsøg på at bekæmpe madspild.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)

Planlægningsplatform til detailbranchen sikrer milliardinvestering

Grøntkassefirma åbner med nye grimme varer i kasserne

Mere fra DetailWatch

Dagli' Brugsen lukker yderligere to butikker

Dagli’ Brugsen føjer yderligere to butikker i provinsen til listen over butikker, der skal lukkes i den kommende tid. I forvejen havde dagligvarekæden meddelt, at fire butikker lukkes.

Læs også

Relaterede