DetailWatch

Norge vil give konkurrencemyndighederne større beføjelser over for dagligvareaktører

De norske konkurrencemyndigheder skal nemmere kunne gribe ind over for landets dagligvareaktører - også selv om der ikke er bevist nogen regelbrud. Det mener landets erhvervsminister.

Foto: Staff/Reuters/Ritzau Scanpix.

Norges dagligvaremarked skal være mere fair, og konkurrencen skal derfor forbedres.

Det er ambitionen i Norges regering, og nu åbner den norske erhvervsminister Jan Christian Vestre op for, at landets konkurrencemyndigheder hurtigere kan gribe ind, når dagligvareaktører vokser sig for store.

”Vi ønsker, at den norske konkurrencemyndighed kan gribe tidligere ind, når dagligvareaktørerne bliver for store. På den måde vil vi bidrage til en bedre konkurrence, som giver bedre udvalg i butikkerne og forbrugerne mere for pengene,” siger ministeren ifølge Dagens Næringsliv.

I et notat, som Dagens Næringsliv har fået aktindsigt i, fremgår det, at det norske Konkurrencetilsyn, ønsker et værktøj, der gør det muligt at tage branchespecifikke tiltag over for specifikke konkurrenceudfordringer på markedet.

Får Konkurrencetilsynet lov til dette, vil tilsynet reelt kunne pålægge de norske dagligvareaktører at ændre adfærd, aftaler osv. - også selv om der ikke er påvist en lovovertrædelse.

(Denne artikel er leveret af DetailWatchs søstermedie, FødevareWatch)

Mere fra DetailWatch

Ikea-topchef i Danmark stopper

Johan Laurell, der har været adm. direktør i Ikea Danmark i de seneste knap fem år, stopper for at blive ny adm. direktør for Ikea i Frankrig. En ny kandidat er fundet, oplyser kommunikationschef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs