Norge vil give konkurrencemyndighederne større beføjelser over for dagligvareaktører

De norske konkurrencemyndigheder skal nemmere kunne gribe ind over for landets dagligvareaktører - også selv om der ikke er bevist nogen regelbrud. Det mener landets erhvervsminister.
Foto: Staff/Reuters/Ritzau Scanpix.
Foto: Staff/Reuters/Ritzau Scanpix.

Norges dagligvaremarked skal være mere fair, og konkurrencen skal derfor forbedres.

Det er ambitionen i Norges regering, og nu åbner den norske erhvervsminister Jan Christian Vestre op for, at landets konkurrencemyndigheder hurtigere kan gribe ind, når dagligvareaktører vokser sig for store.

”Vi ønsker, at den norske konkurrencemyndighed kan gribe tidligere ind, når dagligvareaktørerne bliver for store. På den måde vil vi bidrage til en bedre konkurrence, som giver bedre udvalg i butikkerne og forbrugerne mere for pengene,” siger ministeren ifølge Dagens Næringsliv.

I et notat, som Dagens Næringsliv har fået aktindsigt i, fremgår det, at det norske Konkurrencetilsyn, ønsker et værktøj, der gør det muligt at tage branchespecifikke tiltag over for specifikke konkurrenceudfordringer på markedet.

Får Konkurrencetilsynet lov til dette, vil tilsynet reelt kunne pålægge de norske dagligvareaktører at ændre adfærd, aftaler osv. - også selv om der ikke er påvist en lovovertrædelse.

(Denne artikel er leveret af DetailWatchs søstermedie, FødevareWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også