Inflation får marginerne til at svinde ind i amerikanske dagligvarekæmpe

Selv om bruttomarginen bliver mindre, ser inflationen dog ikke ud til at have den store indvirkning på dagligvarekædens samlede omsætning, der i kvartalet blev større end forventet.
Foto: John Sibley/Ritzau Scanpix.
Foto: John Sibley/Ritzau Scanpix.

Tårnhøje fragtrater, inflation og stigende lønomkostninger rammer nu den amerikanske dagligvarekæde Costco på bruttomarginen, der i en netop offentliggjort rapport for tredje kvartal svinder ind.

Ifølge Reuters får det nu Costco til at sende prisstigninger på visse fødevarer videre til forbrugerne.

I alt svandt Costcos bruttomarginer ifølge Reuters med 99 basispoint. Omvendt steg den samlede omsætning med 16 pct. til 52,6 mia. dollar i kvartalet – og altså mere end til det forventede niveau på 51,7 mia. dollar.

Costco er ikke den eneste amerikanske dagligvareaktør, der mærker til inflationen. Også Walmart og Target har været ude med advarsler om, at inflationen rammer profitten, eftersom de stigende priser afholder kunderne fra at købe de ikke nødvendige såvel som højmargins-produkter.

Hvor man i eksempelvis Walmart oplever, at kunderne trader ned eller bytter mærkevarer ud med billigere produkter, er det ikke tilfældet i Costco, der står bag private label-mærket Kirkland Signature.

”Vi oplever ikke, at forbrugerne trader ned. Vi ser dog et lille skift i, hvordan folk bruger deres penge i år,” lød det ifølge Reuters fra Costcos viceøkonomichef, Robert Nelson, under et investorkald torsdag.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)

Walmart og Target er i fokus når amerikanske detailtal præsenteres

Amerikansk detailkæde nedjusterer og misser forventninger

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også