7-Eleven lagde 10 procent til omsætningen i 2021

Både top- og bundlinje blev øget sidste år for conveniencekæden 7-eleven, der dermed næsten vendte tilbage til niveauet før corona, skriver Dagligvarehandlen.
7-Eleven har været en del af bybilledet i flere dele af Danmark siden 1993 | Foto: Henning Hjorth
7-Eleven har været en del af bybilledet i flere dele af Danmark siden 1993 | Foto: Henning Hjorth

Efter et 2020, hvor corona skar 300 mio. kr. af omsætningen, havde 7-Eleven kæden igen godt gang i salget af mad og kioskvarer til folk på farten sidste år, skriver Dagligvarehandlen.

Mens omsætningen landede på 2,1 mia. kr. mod 1,9 mia. kr. i 2020, blev resultatet efter skat markant øget til 55,4 mio. kr. mod 29,5 mio. kr. i 2020.

Dermed kom kæden stort set tilbage på niveauet før corona og rekordåret 2019, der bød på et resultat på 57,3 mio. kr. ud af en omsætning på 2,2 mia. kr.

Resulatet kommer ikke helt uventet for kæden, der allerede i sensommeren så en normalisering af salget, fortalte adm. direktør for kæden i Danmark, Jesper Østergaard, til FødevareWatch i septemper.

”I starten af året forventede vi først at være tilbage på 2019-niveau i 2022, men de sidste gode sommermåneder viser, at vi forventer at komme tilbage på niveau med 2019 allerede i 2021,” sagde Jesper Østergaard, adm. direktør for Reitan Convenience Denmark, der driver 7-Elevens over 170 butikker i Danmark samt 56 butikker i samarbejde med Shell.

Jesper Østergaard har siden 2006 været adm. dir. for Reitan Convenience i Danmark, der driver 7-Eleven kæden. | Foto: Gregers Thyco
Jesper Østergaard har siden 2006 været adm. dir. for Reitan Convenience i Danmark, der driver 7-Eleven kæden. | Foto: Gregers Thyco

Nye butikker på tegnebrættet

7-Eleven har taget hul på et 2022, hvor vækst gennem nye butikåbninger står højt på dagsordenen.

I februar plantede kæden endnu et flag i centrum af København med åbningen af en butik på Kgs. Nytorv som den første af i alt 10 nye butikker på tegnebrættet i år. I april slog den første ubemandede 7-Eleven dørene op, der har adresse i Københavns Lufthavn.

Den første 7-Eleven-butik i Danmark blev åbnet tilbage i 1993 på Trianglen på Østerbro i København. Siden har 7-Eleven åbnet over 170 butikker mere rundt i både landets største byer, flere provinsbyer og storcentre, samt trafikale knudepunkter som Københavns Lufthavn og DSB-togstationer.

7-Eleven er ejet af den norske koncern Reitan Retail, der også står bag Rema 1000.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også