Walmart nedjusterer forventningerne til 2022 efter svært kvartal

Detailkæmpen Walmart var presset af det høje inflationsniveau i årets første måneder, og kæden har derfor nedjusteret forventningerne til året.
Walmart klarede sig ikke så godt som forventet i første kvartal, skriver Bloomberg News. | Foto: Kamil Krzaczynski/Reuters/Ritzau Scanpix
Walmart klarede sig ikke så godt som forventet i første kvartal, skriver Bloomberg News. | Foto: Kamil Krzaczynski/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Den amerikanske detailkæmpe Walmart nedjusterer forventningerne efter et første kvartal, der langt fra levede op til analytikernes forventninger.

Detailkæden var i første kvartal ramt af udfordringer med forsyningskæderne og stigende medarbejderlønninger, skriver Bloomberg News.

”Det amerikanske inflationsniveau – særligt inden for fødevarer og brændstof – skabte mere pres på marginerne og driftsomkostningerne, end vi havde ventet,” siger topchef Doug McMillon i regnskabet.

”Vi justerer og vil afstemme forbrugernes behov for valuta for pengene med vores behov for at levere overskudsvækst i fremtiden,” lyder det videre.

Det justerede overskud per aktie landede i første kvartal på 1,30 dollar mod estimeret 1,48 dollar blandt analytikere ifølge Bloomberg News.

For hele året venter Walmart nu et fald i overskuddet per aktie på omkring 1 pct. mod tidligere estimeret en midt encifret fremgang ligeledes målt i pct.

Skuffelsen på aktiemarkedet er til at tage at føle på. Walmart falder over 7 pct. i formarkedet, selv om regnskabet også indeholder små lyspunkter. Det drejer sig om toplinjen, der målt på det sammenlignelige salg i USA, fraregnet benzin, steg med 4 pct. mod analytikernes estimat på 2,3 pct.

Omsætningen landede på 141,57 mia. dollar mod et estimat på 139,09 mia. dollar.

Walmart og Target er i fokus når amerikanske detailtal præsenteres

Walmart slår forventningerne på både omsætning og indtjening

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også