DetailWatch

Walmart nedjusterer forventningerne til 2022 efter svært kvartal

Detailkæmpen Walmart var presset af det høje inflationsniveau i årets første måneder, og kæden har derfor nedjusteret forventningerne til året.

Walmart klarede sig ikke så godt som forventet i første kvartal, skriver Bloomberg News. | Foto: Kamil Krzaczynski/Reuters/Ritzau Scanpix

Den amerikanske detailkæmpe Walmart nedjusterer forventningerne efter et første kvartal, der langt fra levede op til analytikernes forventninger.

Detailkæden var i første kvartal ramt af udfordringer med forsyningskæderne og stigende medarbejderlønninger, skriver Bloomberg News.

”Det amerikanske inflationsniveau – særligt inden for fødevarer og brændstof – skabte mere pres på marginerne og driftsomkostningerne, end vi havde ventet,” siger topchef Doug McMillon i regnskabet.

”Vi justerer og vil afstemme forbrugernes behov for valuta for pengene med vores behov for at levere overskudsvækst i fremtiden,” lyder det videre.

Det justerede overskud per aktie landede i første kvartal på 1,30 dollar mod estimeret 1,48 dollar blandt analytikere ifølge Bloomberg News.

For hele året venter Walmart nu et fald i overskuddet per aktie på omkring 1 pct. mod tidligere estimeret en midt encifret fremgang ligeledes målt i pct.

Skuffelsen på aktiemarkedet er til at tage at føle på. Walmart falder over 7 pct. i formarkedet, selv om regnskabet også indeholder små lyspunkter. Det drejer sig om toplinjen, der målt på det sammenlignelige salg i USA, fraregnet benzin, steg med 4 pct. mod analytikernes estimat på 2,3 pct.

Omsætningen landede på 141,57 mia. dollar mod et estimat på 139,09 mia. dollar.

Walmart og Target er i fokus når amerikanske detailtal præsenteres

Walmart slår forventningerne på både omsætning og indtjening

Mere fra DetailWatch

Dagli' Brugsen lukker yderligere to butikker

Dagli’ Brugsen føjer yderligere to butikker i provinsen til listen over butikker, der skal lukkes i den kommende tid. I forvejen havde dagligvarekæden meddelt, at fire butikker lukkes.

Læs også

Relaterede