Langvejskunder holder sig fortsat fra grænsehandlen

Mens sønderjyderne vender tilbage til butikkerne syd for grænsen, er situationen anderledes for kunder, der bor længere væk. Stigende brandstofpriser er en nærliggende grund, mener salgsdirektør.
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Udfordringerne i forbindelse med coronapandemien er afløst af stigende priser på brandstof, og det kan forklare, at kunder, der har en lang køretur til grænsebutikkerne i Tyskland, holder sig væk, skriver Dagligvarehandlen.

”Lige nu ser vi, at sønderjyderne vender tilbage, mens nordjyderne, som også plejer at handle her, kommer knap så tit. Jeg kan jo ikke vide, om det skyldes brændstofpriserne, men det er en nærliggende tanke,” siger Per Boesen, salgsdirektør for Fakta Tyskland til Dagligvarehandlen.

Han baserer kundestrømmen på et postnummertjek blandt kunderne, men salgsdirektøren understreger, at der er tale om et øjebliksbillede, der kan ændre sig fra uge til uge.

Også et problem i marts

I marts fortalte flere topchefer for grænsebutikker –heriblandt Per Boesen – om, at høje benzinpriser er en kæp i hjulet på grænsehandlen.

”Jeg tror, at det handler om, at kunderne skal genfinde deres tidligere ture, men også at priserne på benzin og diesel lige nu er høje . Sidstnævnte er desværre ikke noget, vi kan gøre så meget ved, så vi må bare håbe på, at folk har lyst til at spare lidt penge, og at der med foråret kommer rigtig gang i den,” sagde Per Boesen i marts.

Kunderne strømmer til grænsebutikkerne – men høje benzinpriser er en kæp i hjulet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også