DetailWatch

Døgnåben og selvbetjent containerbutik åbner i jysk landsby

Som en af de første byer i Danmark får den lille jyske landsby Fåborg en selvbetjent dagligvarebutik.

Foto: Jens Henrik Daugaard/Ritzau Scanpix

De omkring 300 indbyggere i den jyske by Fåborg, der ligger nordøst for Esbjerg, kan se frem mod at få en af landets første ubemandede dagligvarebutikker, skriver JydskeVestkysten.

Byen har ellers været uden en dagligvarebutik, siden den lokale Kwik Spar-butik lukkede i 2012, men Spar-købmand Brian Hald Bjerregaard forventer at kunne åbne en selvbetjent containerbutik.

”Det var en idé, som jeg fik præsenteret for seks dage siden. Det er i princippet en 40 fods container,” siger Brian Hald Bjerregaard til JydskeVestkysten, og henviser til konceptet, der er udviklet af Retail 360.

Butikken kommer ifølge købmanden til at indeholde mellem 500 og 600 varenumre i butikken.

Faxe var først

I februar åbnede den første ubemandede dagligvarebutik i Danmark, da Nærkøb Express åbnede ved Faxe på Sjælland.

Også Coop er begyndt at teste de ubemandede butikker.

Tilbage i november meddelte dagligvarekoncernen, at man i et forsøg gjorde Daglibrugsen i Sengeløse ubemandet, ligesom man åbnede for muligheden for at købe ind efter lukketid.

Mere fra DetailWatch

"Google Analytics er kun toppen af isbjerget"

Vejen er lang før danske webshops kan sænke skuldrene, efter Datatilsynet har dømt brugen af Google Analytics ude - også selvom der ifølge amerikansk medie er et dekret på vej, der skal sikre en løsning, mener chef i bureauet Impact Extend.

Russisk firma er klar med Lego-erstatning

Den russiske virksomhed Inventive Retail Group, der stod for driften af Legos butikker i Rusland, før Lego trak sig ud, fortsætter med at sælge Lego-produkter i nyt navn.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs