Danmarks første ubemandede butik er en realitet

Nærkøb åbner fredag den første ubemandede og døgnåbne butik i Faxe.
Foto: Jens Henrik Daugaard/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Henrik Daugaard/Ritzau Scanpix

Fredag får Danmark sin første ubemandede dagligvarebutik, når Nærkøb Express åbner i nærheden af Faxe.

Butikken er ifølge Dagligvarehandlen en såkaldt demobutik, der skal vise, om ”shopbox”-konceptet med ubemandede og døgnåbne butikker har gang på jord.

I alt skal butikken indeholde 550 varenumre, og forsyningerne vil ifølge Retail 360-direktøren, Mads Laursen, komme fra Nærkøb-butikken i Jungshoved.

”Vores butik i Faxe fungerer som demobutik for vores koncept Shopbox og tilbyder de mest basale varer som mælk, pålæg, konfekture, is, kage, øl og vand,” siger han til Dagligvarehandlen.

Butikken i Face er blot den første af mange, fortalte adm. direktør i Nærkøb, Jens O. Bylling Jensen, tilbage i sommeren 2021.

”Jeg kan da sagtens forestille mig et par hundrede. Vi kan jo se, at der er et behov for at kunne købe ind i flere lokalområder, selv om der er mange butikker i Danmark. Dagrofa åbner borgerbutikker, og Salling Group sætter Bilka-containere op,” lød det blandt andet fra direktøren.

Også Coop er begyndt at teste de ubemandede butikker.

Tilbage i november meddelte dagligvarekoncernen, at man i et forsøg gjorde Daglibrugsen i Sengeløse ubemandet, ligesom man åbnede for muligheden for at købe ind efter lukketid.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også