Dagrofa følger efter konkurrenter og sætter mål for CO2-reduktion

Landes tre største dagligvarekæder har nu alle defineret målsætninger for at nedbringe udledningen af CO2 de kommende år. Kun to har dog mål for reduktion af udledningen via leverandører.
Dagrofa driver dagligvarekæderne Meny, Spar, Letkøb og Min Købmand | Foto: PR/Dagrofa
Dagrofa driver dagligvarekæderne Meny, Spar, Letkøb og Min Købmand | Foto: PR/Dagrofa

Danmarks tredjestørste dagligvarekoncern, Dagrofa, der bl.a. driver Meny og Spar-kæden, sætter nu også mål for reduktion af egen CO2-udledning, skriver Altinget.

Dagrofa vil som delmål reducere udledningen fra egen drift med 20 pct. inden udgangen af 2024, og dermed har landets tre største dagligvarekoncerner alle taget fat på opgaven med at få CO2-udledningen nedbragt.

Mest ambitiøse er Coop, der vil have reduceret egen udledning med 91 pct. i 2030, mens Salling Group går efter en halvering af udledningen fra driften af dagligvarekæderne Netto, Bilka og Føtex i 2030.

”Vi håber på at kunne gøre mere, men vi opererer i tre lande, og navnlig i Polen, hvor vi har også har Netto-butikker, er strømmen langtfra lige så grøn som i Danmark,” siger CSR- og kommunikationsdirektør Henrik Vinther Olesen fra Salling Group til Altinget.

Målsætningen fra Dagrofa gælder alene udledningen fra egen drift - defineret som scope 1 og scope 2. Udledningen fra leverandører, defineret som scope 3, er Salling Group og Coop foreløbig alene om at have sat mål for.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også