Inflationen i eurozonen sætter rekord med 5,8 pct. i februar

Forbrugerpriserne i eurolandene steg i februar til usete højder, viser nye tal fra Eurostat. Krigen mellem Rusland og Ukraine kan yderligere skubbe priserne i vejret.
Stigningen i forbrugerpriserne er aldrig set højere i statistikken, der går tilbage til 1990. | Foto: ANDRE PAIN/AFP / AFP
Stigningen i forbrugerpriserne er aldrig set højere i statistikken, der går tilbage til 1990. | Foto: ANDRE PAIN/AFP / AFP

Inflationen brager gennem Europa, og i februar satte forbrugerpriserne rekord med en stigning på 5,8 pct. i februar i forhold til samme måned sidste år, skriver Børsen på baggrund af nye tal fra EU’s statistikorganisation Eurostat.

Inflationen i eurozonen sætter dermed rekord for anden måned i træk til det højeste niveau i statistikkens historie, der går tilbage til januar 1990.

”Dagens tal er overraskende høje, også selvom vi har fået et forvarsel fra inflationstallene fra nogle af euro-landene tidligere på ugen,” skriver Louise Aggerstrøm Hansen, chefanalytiker i Danske Bank, til Børsen.

I januar steg inflationen med 5,1 pct., og ifølge chefanalytikeren fra Danske Bank øger konflikten mellem Rusland og Ukraine risikoen for, at stigningen vil fortsætte over de kommende måneder - særligt priserne på råvarer og energi.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også