DetailWatch

Inflationen i eurozonen sætter rekord med 5,8 pct. i februar

Forbrugerpriserne i eurolandene steg i februar til usete højder, viser nye tal fra Eurostat. Krigen mellem Rusland og Ukraine kan yderligere skubbe priserne i vejret.

Stigningen i forbrugerpriserne er aldrig set højere i statistikken, der går tilbage til 1990. | Foto: ANDRE PAIN/AFP / AFP

Inflationen brager gennem Europa, og i februar satte forbrugerpriserne rekord med en stigning på 5,8 pct. i februar i forhold til samme måned sidste år, skriver Børsen på baggrund af nye tal fra EU’s statistikorganisation Eurostat.

Inflationen i eurozonen sætter dermed rekord for anden måned i træk til det højeste niveau i statistikkens historie, der går tilbage til januar 1990.

”Dagens tal er overraskende høje, også selvom vi har fået et forvarsel fra inflationstallene fra nogle af euro-landene tidligere på ugen,” skriver Louise Aggerstrøm Hansen, chefanalytiker i Danske Bank, til Børsen.

I januar steg inflationen med 5,1 pct., og ifølge chefanalytikeren fra Danske Bank øger konflikten mellem Rusland og Ukraine risikoen for, at stigningen vil fortsætte over de kommende måneder - særligt priserne på råvarer og energi.

Mere fra DetailWatch

Ikea-topchef i Danmark stopper

Johan Laurell, der har været adm. direktør i Ikea Danmark i de seneste knap fem år, stopper for at blive ny adm. direktør for Ikea i Frankrig. En ny kandidat er fundet, oplyser kommunikationschef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs