Inflationen i eurozonen sætter rekord med 5,8 pct. i februar

Forbrugerpriserne i eurolandene steg i februar til usete højder, viser nye tal fra Eurostat. Krigen mellem Rusland og Ukraine kan yderligere skubbe priserne i vejret.
Stigningen i forbrugerpriserne er aldrig set højere i statistikken, der går tilbage til 1990. | Foto: ANDRE PAIN/AFP / AFP
Stigningen i forbrugerpriserne er aldrig set højere i statistikken, der går tilbage til 1990. | Foto: ANDRE PAIN/AFP / AFP

Inflationen brager gennem Europa, og i februar satte forbrugerpriserne rekord med en stigning på 5,8 pct. i februar i forhold til samme måned sidste år, skriver Børsen på baggrund af nye tal fra EU’s statistikorganisation Eurostat.

Inflationen i eurozonen sætter dermed rekord for anden måned i træk til det højeste niveau i statistikkens historie, der går tilbage til januar 1990.

”Dagens tal er overraskende høje, også selvom vi har fået et forvarsel fra inflationstallene fra nogle af euro-landene tidligere på ugen,” skriver Louise Aggerstrøm Hansen, chefanalytiker i Danske Bank, til Børsen.

I januar steg inflationen med 5,1 pct., og ifølge chefanalytikeren fra Danske Bank øger konflikten mellem Rusland og Ukraine risikoen for, at stigningen vil fortsætte over de kommende måneder - særligt priserne på råvarer og energi.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også