Britisk Rolex-forhandler i dybt fald efter Rolex-køb af rival

Rolex har købt Bucherer-kæden, og det betyder, at urmærket nu har mere kontrol med salget af produkterne. 
Arkivfoto. | Foto: Jens Hartmann
Arkivfoto. | Foto: Jens Hartmann
AF MARKETWIRE

Rolex har købt forhandlerkæden Bucherer for at få mere styr på salget af de dyre ure. Og det får investorerne til at stå i kø for at sælge aktierne i den største britiske forhandler af Rolex-ure, Watches of Switzerland.

Aktien dykker næsten 27 pct. fredag formiddag og ligger som den mest forslåede aktie i det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600, der stiger samlet 0,1 pct.

Rolex påpeger dog, at købet af forhandlerkæden ikke skal ses som ”et strategisk skridt ind i retail”, skriver Rolex ifølge Bloomberg News. Men alt andet lige vil det give Rolex mere kontrol med, hvor selskabets luksusure sælges.

Analytikere i Shore Capital påpeger dog, at købet ikke kommer til at give den store effekt på Watches of Switzerland, da der er et meget lille geografisk overlap mellem de to forhandlere. Bucherers butikker ligger mest i den øvrige del af Europa, mens det britiske forhandlerkæde er i Storbritannien og USA.

Sælger er den nu 86-årige Jorg G. Bucherer, der ikke har familie til at overtage forretningen, skriver Bloomberg.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også