Køkkenkoncern ser lavere indtjening i 2023

TCM Group, der er koncernen bag flere køkkenbrands, forventer, at forholdene, som skabte stor usikkerhed i 2022, også kommer til at præge forretningen i år.
Svane Køkkenet danner sammen med Tvis Køkken og Nettoline grundlaget for TCM Groups multibrand-strategi | Foto: Svane Køkkenet / PR
Svane Køkkenet danner sammen med Tvis Køkken og Nettoline grundlaget for TCM Groups multibrand-strategi | Foto: Svane Køkkenet / PR
Af Marketwire

Den børsnoterede køkkenkoncern TCM Group, der står bag Svane Køkkenet, Tvis Køkken og Nettoline, regner som udgangspunkt med et svært 2023 præget af tilbagegang.

Forventningerne for året er en omsætning på 950-1050 mio. kr. og et justeret driftsresultat, EBIT, på 70-100 mio. kr.

Til sammenligning forudså køkkenfirmaets seneste nedjusterede prognose for 2022 en omsætning på 1.120-1.160 mio. kr. og en justeret indtjening på 100-130 mio. kr.

Og 2023 vil atter være præget af stor usikkerhed, skriver TCM Group i en børsmeddelelse.

”Makroøkonomisk modvind i løbet af 2022 med høj inflation blandt andet i forlængelse af krigen i Ukraine, højere energiomkostninger, højere renter med videre har ført til en afmatning af det danske boligmarked med et markant fald i antal solgte boliger og ordreindgangen på nybyggeri. Dette har påvirket køkkenmarkedet med lavere efterspørgsel, især inden for B2C,” skriver koncernen.

B2C er en forkortelse for salg til forbrugere.

”Som en konsekvens af ovenstående forventer vi lavere aktivitet i 2023 generelt, og vi forventer, at B2C-salget vil fortsætte med at ligge lavt gående ind i 2023,” skriver TCM.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også