Branchedirektør: Møbelbranchen er ramt af lav forbrugertillid

Lav forbrugertillid har ramt den konjunkturafhængige møbelbranche, siger branchedirektør Lærke Flader til Børsen, efter endnu en virksomhed har varslet afskedigelser.
Lærke Flader, branchedirektør i Træ- og Møbelindustrien, DI | Foto: Thomas Arnbo
Lærke Flader, branchedirektør i Træ- og Møbelindustrien, DI | Foto: Thomas Arnbo

Den danske møbelbranche er ramt af ”den ekstremt lave forbrugertillid”, der i øjeblikket præger markedet. 

Det konstaterer Lærke Flader, branchedirektør i Træ- og Møbelindustrien under DI, over for Børsen, og oven på nyheden om, at plademøbel-producenten Tvilum påtænker at afskedige 47 ansatte pga. faldende efterspørgsel.

Ifølge Lærke Flader blev Ruslands invasion af Ukraine et vendepunkt for den ifølge hende meget konjunkturafhængige branche, der ellers havde oplevet en markant fremgang i kølvandet på coronapandemien. 

Men invasionen gjorde de økonomiske udsigter mere usikre, og det forplantede sig i forbrugertilliden – der er et udtryk for danskernes forventninger til både egen og den nationale økonomi – hvilket har betydet, at de danske møbelvirksomheders ordreindgang er faldet igen. Særligt i fjerde kvartal sidste år, fortæller Lærke Flader.

”Vi hører, at der er lyspunkter her efter nytår – men også stor usikkerhed om, hvordan situationen vil være til sommer,” siger hun til Børsen.

Også Carl Hansen & Søn har for nyligt taget afsked med flere medarbejdere. Her blev lidt færre end 130 medarbejdere opsagt ved indgangen til december sidste år. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også