Fynsk møbelfirma har fyret færre end forventet

Den familieejede fynske møbelproducent Carl Hansen & Søn er endt med at bevare flere arbejdspladser end først ventet, skriver Fyens Stiftstidende. 
Knud Erik Hansen er tredje generation i det familieejede møbelfirma Carl Hansen & Søn. | Foto: PR/Carl Hansen & Søn
Knud Erik Hansen er tredje generation i det familieejede møbelfirma Carl Hansen & Søn. | Foto: PR/Carl Hansen & Søn

Den varslede fyringsrunde i møbelfirmaet Carl Hansen & Søn har ramt knap så mange ansatte end der først var udsigt til, skriver Fyens Stiftstidende og Wood Supply.

I stedet for 140 er lidt færre end 130 stillinger nedlagt, forklarer adm. direktør og ejer Knud Erik Hansen til Fyens Stiftstidende.

”Det er mellem 126-128 medarbejdere, der er blevet opsagt fra den første december. Så havde de en måneds opsigelse. Jeg vil tro, vi er omkring 450-480 tilbage,” siger han og uddyber, at han også håber på sigt at kunne genansætte nogle af de ramte medarbejdere.

Fyringsrunden i firmaet skyldtes både ordrenedgang i 2022 på grund af inflationen og uvished om udviklingen i 2023.

Afskedigelserne kom efter flere år med høj vækst i virksomheden, der nåede en rekordhøj omsætning tæt på en milliard i 2021 bl.a. som følge af øget eksport. Imidlertid vendte udviklingen på møbelmarkedet mod sidste år, og det fik Carl Hansen & Søn til at skære ned.

”Investeringer i bygninger, marketing og salg – det er alt sammen nedskaleret, og så sætter vi tæring efter næring. Det er vi nødt til,” sagde Knud Erik Hansen til DetailWatch i forbindelse med udmeldingen om afskedigelserne før jul.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også