JKE Design optimerer fabrik og skærer ned i overarbejde og -forbrug

Køkkenfirmaet har vækstplaner de kommende år. For at sikre, at JKE Design kan følge med den forventede stigende omsætning har selskabet lavet en analyse af produktiviteten på fabrikken i Nordjylland.
Ifølge JKE Design har køkkenfirmaet reduceret overarbejde med 80 pct. | Foto: Jke Design/pr
Ifølge JKE Design har køkkenfirmaet reduceret overarbejde med 80 pct. | Foto: Jke Design/pr

I maj i år indgik køkkenfirmaet JKE Design en aftale om at sælge køkkenprodukter i alle Elektrolux’ 35 butikker, hvor det nordjyske køkkenfirma skal sælge sine køkkener til de svenske forbrugere.

JKE Design forventer, at det for alvor vil sætte gang i det svenske marked, hvor køkkenfirmaet i forvejen har fem egne butikker, og generelt har JKE Design vækstplaner de kommende år.

For at sikre at fabrikken kan følge med det forventede øgede salg, har selskabet fået lavet en analyse af fabrikken for at finde frem til mulige effektiviseringer i produktionen. En analyse, der er lavet af virksomheden Nicholaisen, som rådgiver i valg af maskin- og teknologiløsninger.

”Når vi forventer at øge omsætningen, skal produktionen selvsagt kunne følge med, og derfor har vi fået Nicholaisen til at lave en omfattende analyse af vores fabrik og forecaste, hvor, hvornår og hvordan vi fremadrettet skal foretage investeringer i produktionen.”

”Derudover har vi også med projektet fået indsigt i, hvor vi her og nu kan høste lavthængende frugter i form af øget effektivitet – vel at mærke uden større investeringer,” siger Mark Dige Høgh, produktionsdirektør hos JKE, i en meddelelse.

Ifølge JKE Design har køkkenfirmaet reduceret forbruget af lak med 30 pct. | Foto: Jke Design/pr
Ifølge JKE Design har køkkenfirmaet reduceret forbruget af lak med 30 pct. | Foto: Jke Design/pr

På baggrund af analysen er det ifølge JKE Design lykkedes af reducere overarbejde med 80 pct. og desuden også at reducere forbruget af lak til behandling af størstedelen af virksomhedens produkter med 30 pct. 

JKE Design oplyser, at næste skridt for fabrikken bliver at få implementeret strømmåling i produktionen for at reducere energiforbruget. Det skal hjælpe køkkenfirmaet til at nå ambitionerne om at reducere det samlede CO2-aftryk med 50 pct. i 2030 sammenlignet med 2022.

JKE Design ejes af den svenske køkkenkoncern Ballingslöv, der også ejer køkkenfirmaerne Kvik og Multiform.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også