Høje producentpriser betyder højere forbrugerpriser

Danske forbrugere skal fortsat regne med høje varepriser på grund af stigninger i producentpriserne, skriver Børsen.
Arkivfoto. | Foto: Annika Byrde
Arkivfoto. | Foto: Annika Byrde

De såkaldte producentpriser, der er et udtryk for danske producenters salgspriser til hjemmemarkedet og eksport, steg i juli med 35 pct. i forhold til samme måned sidste år, skriver Børsen.

Selvom det tal ligger under udviklingen i april og maj, hvor årsstigningen var på 37 pct., skal forbrugerne regne med, at virksomhederne sender regningen videre til kunderne i form af højere priser.

“Producentpriserne stiger mere end tre gange så hurtigt som for et år siden. Det er også noget, som de danske forbrugere mærker, da en del af omkostningspresset i øjeblikket bliver skubbet videre til forbrugerne i form af højere forbrugerpriser,” skriver Lisette Rosenbeck Christensen, økonom i Arbejdernes Landsbank.

Niklas Praefke, der er cheføkonom i Lederne, peger på, at de høje producentpriser særligt skyldes øgede råvare- og energipriser samt udfordringer i forsyningskæderne.

Priserne stiger mere end lønnen: ”Det kan ikke undgå at påvirke privatforbruget”

De mørke skyer over inflationen i Sverige letter

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også