De mørke skyer over inflationen i Sverige letter

Forud for nye svenske inflationstal viser forbrugerprisindekset tegn på fald. ”Det bør give lidt forløsning,” lyder det fra analytiker.
Foto: Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann
AF MARKETWIRE

Sveriges inflation letter sig uventet. Det kan lette presset på landets centralbank, så den ikke behøver at hæve renterne så hurtigt, som den gør i øjeblikket.

CPIF (forbrugerprisindeks med en fast rente) er ifølge centralbanken i Sverige (Riksbank) på 2,3 pct. fem år fra nu, hvor man så 2,5 pct. i juli – dermed er det en lavere prisstigning, end man tidligere havde ventet.

Inflationstallene for Juli bliver præsenteret på fredag, og de kommer til at blive en vigtig del af næste måneds rente-møde, skriver Bloomberg News.

”Det bør give lidt forløsning hos Riksbank, men inflationstallene, som kommer i morgen, kan nemt skubbe dem tilbage til en højere forventning igen,” siger Danske Banks analytiker Michael Grahn i en kommentar.

Inflationen fortsætter sin himmelflugt med højeste niveau siden 1983

Inflationen i USA ser ud til at have toppet for nu

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også