DetailWatch

De mørke skyer over inflationen i Sverige letter

Forud for nye svenske inflationstal viser forbrugerprisindekset tegn på fald. ”Det bør give lidt forløsning,” lyder det fra analytiker.

Foto: Martin Lehmann

Sveriges inflation letter sig uventet. Det kan lette presset på landets centralbank, så den ikke behøver at hæve renterne så hurtigt, som den gør i øjeblikket.

CPIF (forbrugerprisindeks med en fast rente) er ifølge centralbanken i Sverige (Riksbank) på 2,3 pct. fem år fra nu, hvor man så 2,5 pct. i juli – dermed er det en lavere prisstigning, end man tidligere havde ventet.

Inflationstallene for Juli bliver præsenteret på fredag, og de kommer til at blive en vigtig del af næste måneds rente-møde, skriver Bloomberg News.

”Det bør give lidt forløsning hos Riksbank, men inflationstallene, som kommer i morgen, kan nemt skubbe dem tilbage til en højere forventning igen,” siger Danske Banks analytiker Michael Grahn i en kommentar.

Inflationen fortsætter sin himmelflugt med højeste niveau siden 1983

Inflationen i USA ser ud til at have toppet for nu

Mere fra DetailWatch

"Google Analytics er kun toppen af isbjerget"

Vejen er lang før danske webshops kan sænke skuldrene, efter Datatilsynet har dømt brugen af Google Analytics ude - også selvom der ifølge amerikansk medie er et dekret på vej, der skal sikre en løsning, mener chef i bureauet Impact Extend.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs