Weber går op i røg efter fyring af topchef og trukket prognose

Samtidig peger de foreløbige regnskabstal på et svagere tredje kvartal end ventet.
Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken
Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken
AF MARKETWIRE

Webers aktie synker mandag rygende til bunds med et fald på 1,4 pct., da koncernen har sat sin topchef Chris Scherzinger på porten og samtidig trukket sin prognose på grund af de store makroøkonomiske usikkerheder.

Samtidig peger de foreløbige regnskabstal på et svagere tredje kvartal end ventet.

”Vi gør beslutsomme tiltag for bedre at positionere Weber til at navigere historiske makroøkonomiske udfordringer, inklusiv inflations- og forsyningskædepres, som påvirker forbrugertilliden, forbrugsmønstre og marginer,” udtaler bestyrelsesformand Kelly Rainko i en meddelelse.

Den amerikanske producent af gas- og kulgrill fortæller samtidig, at de foreløbige tal peger på en omsætning på 525-530 mio. dollar i tredje kvartal, mens driftsresultatet ses ende marginalt i plus. Det skal sammenlignes med en forventning på Wall Street, ifølge Bloomberg News, på et salg på 539 mio. dollar og et driftsoverskud på 80 mio. dollar.

Weber oplyser samtidig, at selskabet forfølger ”finansielt transformative” initiativer, herunder afskedigelser og andre besparelser.

Dansk eksport af modetøj vokser kraftigt på et enkelt år

Fakta-butik må lukke ned midlertidigt efter brand

Prisstigninger rykker kamp mod madspild op i ”helt anden liga”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også