Dansk eksport af modetøj vokser kraftigt på et enkelt år

De danske modefirmaers eksport er på bare et år vokset med 29 pct. Storspillere i branchen melder dog om kommende usikkerheder.
Foto: Stine Bidstrup/ERH
Foto: Stine Bidstrup/ERH

Et nyt rekordniveau er nået for den danske modebranche, der på bare et år har formået at øge eksporten med hele 29 pct.

Det skriver Børsen på baggrund af en opgørelse fra Dansk Erhverv over årets fem første måneder, hvor eksporten nåede 18,8 mia. kr. svarende til en stigning på 70 pct. på fem år.

“Jeg vil ikke oplyse vores egne tal, men billedet kan vi godt genkende. Det ser rigtig godt ud, både når vi kigger på det, der lige nu sælges til slutbrugerne, og det vores kunder køber ind til salg i de kommende sæsoner. Det er en lidt mærkelig situation, når man jo kan se mørke skyer på himlen,” siger Jens Poulsen, der er topchef og hovedaktionær i DK Company med en omsætning i 2021 på tæt ved 4 mia. kr.

Jens Poulsen er ikke alene om at bekymre sig om usikkerheder i branchen. Ved Bestseller og Mosh Mos melder man sig klar til mere udfordrende måneder.

Frankrig vil forbyde butikker med klimaanlæg at have åbne døre

Han Kjøbenhavn er transformeret fra røde tal til superstjerner

Børsnoteret webshop går på jagt efter ny finansdirektør

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også