Coops møbelforretning ekspanderer internationalt og åbner egen butik i udlandet

Den danske møbelproducent FDB Møbler, der er ejet af Coop, slår senere på året dørene op til sin første butik udenfor Danmarks grænser. ”Det er tæt på, og så kan de godt lide vores produkter,” siger direktør.
Spisebordsstolet J80 er designet af møbelarkitekt Jørgen Bækmark, som i en årrække var leder af FDB Møblers tegnestue. | Foto: FDB Møbler/PR
Spisebordsstolet J80 er designet af møbelarkitekt Jørgen Bækmark, som i en årrække var leder af FDB Møblers tegnestue. | Foto: FDB Møbler/PR

Coops møbelfirma FDB Møbler er i øjeblikket i gang med at planlægge åbningen af sin første udenlandske butik.

Det fortæller Ole Kiel, der er adm. direktør i FDB Møbler, til DetailWatch.

”Vi kommer til at åbne i Hamborg til efteråret. Vi har allerede en lejekontrakt på plads,” siger han.

FDB Møbler har i dag salg til det tyske marked via forhandlere, men nu er det altså tid til også at have sin egen butik i landet – og samtidig med, at man åbner den fysiske butik, bliver der også lanceret en tysk onlinebutik.

På den måde kommer det tyske marked til at minde om opskriften i Danmark, hvor FDB Møbler i dag har otte egne butikker, to franchisebutikker, onlinesalg via Coop.dk samt en række forhandlere.

Kigger også mod Norge

FDB Møbler har endnu ikke taget stilling til, hvor mange udenlandske butikker møbelfirmaet skal op på, men Ole Kiel understreger, at der er flere på vej.

”Vi starter med Tyskland. Det er vores største eksportmarked i dag, det er tæt på, og så kan de godt lide vores produkter,” siger direktøren.

Han tilføjer, at det næste land, der bliver koblet på, sandsynligvis bliver Norge.

Herhjemme åbner FDB Møbler i juni endnu en butik. Den 11. butik i møbelkæden kommer til at ligge i Silkeborg.

Selvstændigt selskab

FDB Møblers historie går tilbage til 1942, hvor tegnestuen blev stiftet for at producere funktionelle møbler i klassisk design, der ikke krævede en formue at få i hus.

Kendte danske møbeldesignere som Børge Mogensen, Poul Volther og Erik Ole Jørgensen har igennem tiden designet møbler til selskabet.

Coop er igennem de senere år stemplet mere ind i efterspørgslen på dansk møbeldesign og sat klassiske møbler fra selskabets bagkatalog i nyproduktion og udviklet nye produkter i samarbejde med danske designere.

Ved indgangen til 2020 blev FDB Møbler udskilt i et selvstændigt selskab fra Coop for at sætte yderligere gang i forretningen, og selskabet havde i sit første regnskabsår et overskud på 7 mio. kr. Trods lukkede butikker på grund af corona var der fart på onlineforretningen, og salget her ”mere end opvejede” det tabte salg i butikkerne, fremgår det af årsrapporten fra 2020, hvor ledelsen betegner resultatet som ”meget tilfredsstillende”.

Selskabet har endnu ikke fremlagt regnskab for 2021.

Coops onlineforretning vokser og giver overskud – men kun på grund af nonfood

Dansk Industri: Franske storbyer giver nyt potentiale for dansk design

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også