Ikea har gennemført prisstigninger på 10.000 varer

I løbet af årets første kvartal er priserne på varerne i de danske Ikea-huse i gennemsnit steget med 9 pct., skriver Ekstra Bladet.
Ikea har i første kvartal hævet priserne på omkring 10.000 varer, skriver Ekstra Bladet. | Foto: Stephane Mahe/Reuters/Ritzau Scanpix
Ikea har i første kvartal hævet priserne på omkring 10.000 varer, skriver Ekstra Bladet. | Foto: Stephane Mahe/Reuters/Ritzau Scanpix

Ikea meldte i december ud, at man ville gennemføre prisstigninger på gennemsnitligt 9 pct. i løbet af første kvartal i år, og nu er arbejdet med at hæve priserne på omkring 10.000 varer gennemført, skriver Ekstra Bladet.

Årsagen til prisstigningerne er ”de makroøkonomiske tendenser på det globale handelsmarked”, lyder det fra Christian Mouroux, der er kommunikationsdirektør i Ikea Danmark.

”Gennem covid-19 har vi alle mærket, hvordan stigende transport- og produktionsomkostninger har skabt sværere betingelser for at drive en sund forretning. Og derfor har vi selvfølgelig også været nødt til at følge med markedsudviklingen og justeret priserne,” siger han til Ekstra Bladet.

Nogle varer er steget mere end andre, men Ikea ønsker af konkurrencemæssige hensyn ikke at fortælle, hvilke produkter der er steget mest i pris.

Ikea afviser rygter om genåbning i Rusland

Vestlige brands bliver kopieret i Rusland

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også