Ikea afviser rygter om genåbning i Rusland

Den svenske møbelgigants beslutning om at sætte aktiviteterne i Rusland på pause står ved magt, udtaler Ikea, efter rygter om genåbningsplaner har huseret i russiske medier, skriver Expressen.
Efter kritik af møbelkædens tøven beslutte Ikea den 3. maj at sætte sin aktivitet i Rusland og Hviderusland på pause. Foto: Reuters/Ritzau Scanpix
Efter kritik af møbelkædens tøven beslutte Ikea den 3. maj at sætte sin aktivitet i Rusland og Hviderusland på pause. Foto: Reuters/Ritzau Scanpix

Ikeas beslutning om at sætte sine aktiviteter i Rusland på pause ”gælder stadig”, fastslår møbelkæden i en mail til det svenske medie Expressen.

Det sker, efter den russiske viceminister for industri og handel, Viktor Evtukhov, har udtalt til russiske medier, at Ikea angiveligt skulle se på mulighederne for en genåbning i landet. Det har, ifølge avisen, skabt rygter i de russiske medier om, at møbelkæden vil være blandt de første til atter at lukke dørene op.

Den 3. marts meldte koncernen ud, at alle Ikea-varehuse og virksomheder i Rusland og Hviderusland lukkede i kølvandet på invasionen af Ukraine. Også leverancer fra underleverandører i landene er blevet sat på pause.

Eneste undtagelse er de russiske shoppingcentre ved navn Mega, som Ikea ejer, som fortsat holder åbent for at sikre, at der er mad og medicin til russerne.

Ikea er tidligere blevet kritiseret for at tøve for længe med at handle, mens andre virksomheder lukkede ned for deres aktiviteter i Rusland.

Begrundelsen for den endelige beslutning var foruden de humanitære konsekvenser af krigen også, at det er svært at drive forretning i lande, der er ramt af sanktioner. Ikeas lukning berører omkring 15.000 ansatte.

Vestlige brands bliver kopieret i Rusland

Ikea og Unilever ønsker skrappere klimaregler fra EU

Ikea gør op med ”det gamle, store varehus” med nyt flagskib midt i København

Ikea følger trop: Stopper al handel med Rusland og Hviderusland


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også