Vestlige brands bliver kopieret i Rusland

Selskaber som Ikea og Louis Vuitton trues i øjeblikket af kopiering i Rusland, skriver Berlingske.
Ikea er et af de selskaber, som angiveligt er ramt af kopiering i Rusland. | Foto: Reuters/Ritzau Scanpix
Ikea er et af de selskaber, som angiveligt er ramt af kopiering i Rusland. | Foto: Reuters/Ritzau Scanpix

I øjeblikket lander der et væld af ansøgninger til det russiske patentsystem, hvor vestlige virksomheder og brands bliver kopieret, skriver Berlingske, som har gennemgået patentsystemet og har fundet 49 tilfælde, hvor virksomheder fra Vesten bliver kopieret – det drejer sig blandt andet om selskaber som Adidas, Apple og Ikea, hvor der enten bliver ansøgt om at bruge helt samme navn og logo eller et næsten identisk navn.

I en ansøgning bliver der eksempelvis ansøgt om at oprette et firma med et logo i blå og gule farver, der minder utrolig meget om Ikeas logo, og navnet på det russiske firma skal angiveligt også være Idea, mens et andet eksempel er en ansøgning på at oprette et firma, der hedder Loui’s Vuitton, som altså er næsten identisk med det franske brand Louis Vuitton.

Herhjemme frygter danske virksomheder også, at deres rettigheder bliver undermineret i Rusland, lyder det fra Dansk Industri.

”Alle dem, der har et stærkt varemærke, er bekymrede for det her. Det er til at tage og føle på, for Rusland har allerede taget nogle skridt mod at bryde intellektuelle rettigheder,” siger Peter Bay Kirkegaard, seniorchefkonsulent hos Dansk Industri, til Berlingske.

Landbrug & Fødevarer: Priserne på fødevarer vil stige 20 pct.

Høj inflation og Ukraine-krigen får Jysk til at bremse en milliard-investering

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også