Vestjysk køkkenfirma vender flere års underskud

For første gang i tre år har det vestjyske køkkenfirma Multiform overskud på både bundlinjen og driftsresultatet.
Adm. direktør Allan Meyer blev hentet til Multiform sidste år for at gennemføre en turnaround. Han er tidligere CEO for KA Interiør i Grindsted. | Foto: PR Multiform
Adm. direktør Allan Meyer blev hentet til Multiform sidste år for at gennemføre en turnaround. Han er tidligere CEO for KA Interiør i Grindsted. | Foto: PR Multiform

Flere års negativ udvikling er vendt for det jyske køkkenfirma Multiform, der sidste år gennemførte et ledelelsesskift for at få firmaskuden på ret køl.

Siden Allan Meyer kom til Multiform som ny topchef i 2020, har der været fokus på at skære køkkenfirmaets antal af forhandlere til. På daværende tidspunkt var forretningen ifølge selskabet mærket af tab på en større debitor, som ikke kunne overholde sine økonomiske forpligtelser.

”Fra første arbejdsdag hos Multiform har mit strategiske fokus været, at vi fik tilpasset butikkerne og virksomheden, så vi leverer sorte tal og etablerer fundamentet for fortsat vækst. Jeg har aldrig været i tvivl om, at det ville lykkedes,” siger Allan Meyer, adm. direktør i det vestjyske firma i en meddelelse.

I 2021 er den negative udvikling vendt til et resultat før skat på plus 1,2 mio. kr. mod et minus på 5,2 mio. kr. i fjor. Også driftsresultatet er vokset med knap 6 mio. kr., fra et underskud på 5,2 mio. kr. i 2020 til 1,3 mio. kr. sidste år.

I 40 år har virksomheden med snedkeri i den vestjyske by Kibæk produceret håndlavede køkkener, skræddersyet til hver enkelt kunde.

”Det er yderst tilfredsstillende, at vi er lykkedes med at tilpasse og udvikle virksomheden, så vi nu står langt stærkere. Det gælder både afsætningsmæssigt og organisatorisk, hvor vi i dag har et stærkt team. Vi har nu det rigtige fundament for at forbedre fremtidens indtjeningsmuligheder,” siger Allan Meyer.

I dag har Multiform 20 butikker i Danmark, Norge, Sverige, Holland, Luxembourg og London. I de kommende år skal antallet af køkkenforhandlere under for de danske grænser blive større.

Dansk snedkerkøkkenfirma går konkurs - tidligere topchef i NKT overtager roret

HTH åbner sin første tyske butik i maj

Ikea gør op med ”det gamle, store varehus” med nyt flagskib midt i København

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også