DetailWatch

Søstrene Grene-direktør om krig i Ukraine: "Det skræmmer os alle"

Selvom topchef i Søstrene Grene ikke umiddelbart forventer, det vil påvirke forretningen, skaber krigen i Ukraine bekymrede miner hos Mikkel Grene. ”Det kan blive en svær situation at navigere i for mange danske virksomheder, som er meget globale,” siger topchefen.

”Fronterne bliver trukket op, og det er store følelser, der kommer i spil,” siger Mikkel Grene om de globale konsekvenser af krigen i Ukraine. | Foto: Mads Frost/ERH

Krigen i Ukraine vækker bekymring stort set alle steder i verden, og det gælder også i Aarhus, hvor Mikkel Grene, der er adm. direktør i Søstrene Grene, følger med i udviklingen.

”Det er afskyeligt at se, hvordan Rusland har invaderet og terroriseret en fredelig nabo, og det skræmmer os alle,” siger Mikkel Grene til DetailWatch.

”Den ene ting er, at det er så tæt på, at der rent faktisk er krig. Den anden ting er, at hele verden er gået i alarmberedskab, og man frygter, at krigen kan brede sig til andre lande.”

Det er afskyeligt at se, hvordan Rusland har invaderet og terroriseret en fredelig nabo, og det skræmmer os alle.

Mikkel Grene, adm. direktør, Søstrene Grene

Direktøren peger på, at den åbenhed, som verden i mange år har været kendetegnet af, bliver rullet mere og mere tilbage.

”Fronterne bliver trukket op, og det er store følelser, der kommer i spil,” siger Mikkel Grene og fortsætter:

”Det kan blive en svær situation at navigere i for mange danske virksomheder, som er meget globale.”

Søstrene Grene er også en international virksomhed med butikker i 15 forskellige lande. Derudover får selskabet også varer fra hele verden, påpeger Mikkel Grene.

”Så det er skræmmende, når verden i den grad bliver kastet ud i usikkerhed.”

Forventer ro i forretningen

Flere virksomheder har også udtrykt bekymring for, hvordan den globale krise kan påvirke forbrugernes lyst og vilje til at bruge penge. Ifølge Mikkel Grene er det svært at sige, hvordan og hvor meget krigen i Ukraine vil ramme forbrugerne.

”For der er trods alt stadigvæk en god og sund økonomi rundt omkring i Europa, hvilket giver mig lidt håb trods alt,” siger han.

Direktøren forventer derfor ikke, at Søstrene Grenes forretning vil blive hårdt ramt af krigen.

”Med mindre det eskalerer voldsomt, så er der ikke noget, der tyder på, at det rammer virksomheden her og nu i meget stor skala,” siger Mikkel Grene.

”Når det er sagt, så er det en voldsom tragedie, der udspiller sig ikke særlig langt fra os, så man kan ikke andet end at frygte det værste, og man må udtale sig med alle de forbehold, man overhovedet kan komme i tanke om i sådan en situation, det er klart..”

EU afviser Ukraines ønske om hurtigt EU-medlemskab

Virksomheders fortsatte aktiviteter mødes af kritiske røster fra politisk hold

Mere fra DetailWatch

Russisk firma er klar med Lego-erstatning

Den russiske virksomhed Inventive Retail Group, der stod for driften af Legos butikker i Rusland, før Lego trak sig ud, fortsætter med at sælge Lego-produkter i nyt navn.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs