Bank investerer 1 mio. kr. i at styrke lokale butikker

Projektet involverer 60 butikker, der alle vil modtage et udviklingsforløb med målet om at styrke bundlinjen hos hver af de deltagende virksomheder.
Lollands Bank søsætter projektet "Vinderbutikker," der skal bruges på at løfte de lokale butikker. | Foto: Steffen Moses
Lollands Bank søsætter projektet "Vinderbutikker," der skal bruges på at løfte de lokale butikker. | Foto: Steffen Moses

Lollands Bank vil komme de lokale butikker, der har været ramt af høj inflation og ændrede indkøbsmønstre, til undsætning. Det sker med projektet ”Vinderbutikker,” hvor banken investerer 1 mio. kr. over en toårig periode. 

Det skriver TV2 Øst med henvisning til en pressemeddelelse fra Lollands Bank.

”Investeringen skal bruges på at løfte de lokale butikker og erhverv i gadeplan således, at de får et bedre fundament at stå på,” siger Allan Aaskov, der er bankdirektør i Lollands Bank.

Projektet ledes af Torsten Bo Jørgensen, der er direktør og forretningsudvikler i selskabet Vinderbutikker, og ifølge ham er det vigtigste at løfte bundlinjen hos de 60 deltagende butikker med 200.000 kr. om året, da ”det kan være forskellen på liv og død for mange butikker.”

Butikkerne skal som led i projektet gennemgå lokale forløb med personlige møder og udviklingsplaner.

Torsdag annoncerede Sparekassen Sjælland-Fyn og Dagrofa, at de etablerer et fælles investeringsselskab, som skal finansiere lokale borgerdrevne købmandsbutikker. 

Parterne skyder hver især 5 mio. kr. i selskabet, der skal gå til at dække nogle af de mange udgifter, som er forbundet med at åbne en lokal købmandsbutik. 

”Der skal købes lokaler m.v., inden hylderne kan fyldes op med dagligvarer, og der vil ofte være behov for enten et realkreditlån eller et lån i banken, hvis enderne skal mødes. Med det nye investeringsselskab ønsker vi at fjerne nogle af de sten på vejen, som der kan være, når man ønsker at gå sammen om at åbne en lokal købmandsbutik,” sagde Lars Petersson, adm. direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn, i en pressemeddelelse.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også