Norge indfører moms og told på varer købt i udenlandske webshops

Alle varer købt i internationale netbutikker pålægges moms efter bagatelgrænse forsvinder ved årsskiftet.
Norske forbrugere skal fra nytår også betale moms af varer, der koster under ca. 220 kr., som er købt i udenlandske webshops. | Foto: Re-zip / Pr
Norske forbrugere skal fra nytår også betale moms af varer, der koster under ca. 220 kr., som er købt i udenlandske webshops. | Foto: Re-zip / Pr

Fra 1. januar 2024 forsvinder bagatelgrænsen i Norge for, hvornår der skal betales moms og eventuel told på varer købt i udenlandske netbutikker. 

Det skriver HandelsWatch på baggrund af en pressemeddelelse fra de norske skatte- og toldmyndigheder. 

Stortinget i Norge besluttede allerede i 2020 at afskaffe den hidtidige told- og momsfritagelsen på varer, der har kostet mindre end 350 norske kr., ca. 220 kr., for at sikre lige konkurrenceforhold mellem udenlandske og norske netbutikker. 

Som led i en overgangsordning blev der indført en deklarationsundtagelse på varer under 350 norske kr. fra udenlandske webshops, men den forsvinder nu fra årsskiftet. Herefter skal alle varer, der ikke er omfattet af momsordningen VOEC (VAT on E-commerce, red.), blive stoppet og deklareret ved indførsel til Norge med betaling af moms og eventuel told ”fra første krone”, oplyser myndighederne.

Det betyder også, at udenlandske netbutikker, der sælger til norske forbrugere, skal registreres i det norske register for moms på nethandel, VOEC, for at undgå ekstra omkostninger. 

”Vi arbejder på at registrere netbutikker løbende, men forbrugerne bør tjekke, om de betaler norsk merværdiafgift ved kassen i netbutikken, når de handler,” udtaler afdelingsdirektør Rune Langsø Johansen i Skattestyrelsen.

Ifølge skattemyndighederne er over 2.300 virksomheder registreret i ordningen. 

I Danmark, der er en del af EU, skal der ikke betales told og moms af varer købt i udenlandske netbutikker i EU. For varer købt på internettet fra lande uden for EU skal der betales told og moms, hvis den samlede pris er mere end 150 euro før fragt, godt 1.100 kr. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også