Forbrugerombudsmanden får ny midlertidig frontfigur

Tidligere kontorchef i institutionen bliver ny fungerende forbrugerombudsmand, indtil en permanent afløser for Christina Toftegaard Nielsen er på plads.
Andreas Weidemann er ny fungerende Forbrugerombudsmand | Foto: Pr/forbrugerombudsmanden
Andreas Weidemann er ny fungerende Forbrugerombudsmand | Foto: Pr/forbrugerombudsmanden

Efter et år vender cand. jur. Andreas Weidemann tilbage til Forbrugerombudsmanden, hvor han er udpeget som fungerende forbrugerombudsmand.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra institutionen.

Andreas Weidemann har været ansat hos Forbrugerombudsmanden i 16 år, de sidste seks år som kontorchef. I efteråret 2022 forlod han myndigheden til fordel for et job som partner i advokatfirmaet Liga Advokater. I september skiftede han tilbage til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der fungerer som sekretariat for Forbrugerombudsmanden, i en stilling som særlig rådgiver.

Andreas Weidemann indledte sin karriere i Justitsministeriets departement og skiftede herfra til Forbrugerombudsmanden. Han er særligt specialiseret inden for markedsføringsret og vil være fungerende forbrugerombudsmand, indtil der er fundet en afløser for Christina Toftegaard Nielsen, der meldte sin afgang i slutningen af juli.

Udskiftningen kommer som en konsekvens af, at forbrugerombudsmanden ifølge markedsføringsloven udnævnes af erhvervsministeren for et tidsrum på op til seks år med mulighed for forlængelse med op til tre år.

Den periode er snart gået, efter Christina Toftegaard Nielsen tiltrådte i 2015. 

”Det har været en ære at varetage hvervet som forbrugerombudsmand. Håndhævelse af forbrugernes rettigheder er vigtigt i et retssamfund og vil få endnu større betydning i fremtiden, fordi den teknologiske udvikling fortsat vil øge behovet markant for beskyttelse af forbrugerne. Da mit åremål udløber om kort tid, er det tid for mig at give stafetten videre,” siger Christina Toftegaard Nielsen.

Hun fratræder formelt stillingen med udgangen af oktober, men har ifølge pressemeddelelsen haft sin sidste arbejdsdag 15. september på grund af opsparet ferie. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også