Inflationen i de største tyske delstater bremser kraftigt op

Det tikker onsdag ind med forbrugerpristal fra de tyske delstater i maj, hvilket til eftermiddag munder ud i et samlet foreløbigt tysk inflationstal for måneden.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Af Marketwire

Foreløbig er der blandt andet kommet tal for Tysklands mest folkerige tyske delstat, Nordrhein-Westfalen, hvor inflationen i maj bremsede pænt op til 5,7 pct. fra 6,7 pct. i april.

Tallet for april er i øvrigt nedrevideret fra tidligere opgjort 6,8 pct.

Fra april til maj faldt forbrugerpriserne desuden med 0,2 pct. mod en stigning på 0,4 pct. fra marts til april. Det tal er i øvrigt også revideret fra tidligere oplyst 0,5 pct.

I Hessen faldt inflationen i maj til 5,9 pct. fra 6,9 pct. i april, og i Bayern bakkede tallet til 6,1 pct. i maj fra 7,2 pct. i april.

For Baden-Württemberg faldt inflationen i maj til 6,6 pct. fra 7,3 pct., og i Brandenburg bakkede tallet i årets femte måned til 6,3 pct. fra 7,6 pct. i april.

Samlede tal ventes i eftermiddag

Det samlede tyske inflationstal kommer klokken 14 og ventes at vise et dyk i den samlede tyske inflation til 6,5 pct. i maj fra 7,2 pct. i april, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Inflationen i Tysklands mest folkerige delstat er aftaget med 1,0 pct.point i maj, mens prognosen for det samlede tal peger på en inflation, der er 0,7 pct.point lavere end måneden før.

Ifølge Bloomberg News har forbrugerpriserne for Nordrhein-Westfalen ikke afveget mere end 0,45 pct.point fra de nationale forbrugerpriser i de seneste 20 år.

Dermed er tallet normalt en god indikator for den samlede udvikling i Europas største økonomi.

Renten på den toneangivende tiårige tyske statsobligation falder onsdag formiddag med 11 basispoint til 2,25 pct. sammenlignet med niveauet ved dansk lukketid tirsdag.

Dermed lader markedet til at tolke opgørelsen som et umiddelbart større end ventet fald i inflationen.

Store fald i Spanien og Frankrig

Og skæver man til Frankrig, hvorfra der allerede er kommet inflationstal for maj, bremsede inflationen også her mere op end ventet i årets femte måned.

Inflationen var i Frankrig på 5,1 pct. i maj. Her var der ifølge Bloomberg News ventet en inflation på 5,5 pct. blandt økonomerne, efter at den i april blev opgjort til 5,9 pct.

Det samme gjorde sig tirsdag gældende for Spanien, hvor det samlede inflationstal for maj endte på 3,2 pct. mod ventet 3,6 pct. blandt økonomerne. I april var den spanske inflation 4,1 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også