"Min læring er, at der aldrig er tid nok, men at det er vigtigt at tage sig tid"

10 TIL DETAILPROFILEN: Surfboardet er en fast følgesvend lige som forkærligheden for klar tale – og en vis portion utålmodighed. Mød Christoffer Poulsen, forretningsudviklingschef i B&O. (Rettet)
"I min optik vinder bedste idé altid – uanset rang og anciennitet," siger Christoffer Poulsen, der er produktchef i Bang & Olufsen. | Foto: Pr/b&o
"I min optik vinder bedste idé altid – uanset rang og anciennitet," siger Christoffer Poulsen, der er produktchef i Bang & Olufsen. | Foto: Pr/b&o

Med tiden er karrieremål blevet mindre vigtige end læring og udvikling, men frihedsfølelsen og åndehullet på et surfboard er uændret. 

Mød chef for forretningsudvikling og brand i Bang & Olufsen, Christoffer Poulsen, der især har fået én ting med hjemmefra, der har givet ballast videre i karrieren.

1. Mit mest fremtrædende karaktertræk?

”Jeg holder meget af klar tale, hvilket også betyder, at jeg kan have en tendens til at være direkte i min kommunikations- og ledelsesstil. Direkte kommunikation hjælper efter min overbevisning med at bygge tillid og motiverer mit team og omgivelser til også at udvise åbenhed. Derudover sikrer det noget så vigtigt som klarhed, og at man undgår misforståelser.”

2. Det vigtigste jeg har med hjemmefra?

”Værdien af ubetinget kærlighed og frihed under ansvar. Jeg er vokset op i Risskov med en kunstner som mor og rektor som far, som begge har givet mig en god portion af begge dele. Frihed under ansvar betød blandt andet, at jeg tog et sabbatår fra gymnasiet for at windsurfe – mange var nok lidt bekymret for den unge mands fremtid med undtagelse af min forældre, som kendte mig. Lidt senere gennemførte jeg cand. merc. studiet under normeret tid.”

”I min opvækst har jeg haft støtte og frihed til at vælge mine egne veje og træffe mine egne valg og lært at tage ansvar for dem. Jeg lærte på den måde eksempelvis at finde balancen mellem at passe skolen og arbejde parallelt ved siden af gymnasiet til at finansiere det næste surfboard.” 

”I forhold til ledelse handler frihed under ansvar for mig om at skabe en balance mellem autonomi og ansvarlighed med målet om at skabe en kultur, hvor folk trives og er motiverede, samtidig med de er fuldt bevidste om deres ansvar. I praksis involverer det en transparent feedbackkultur, hvor alle lærer af erfaringer og fejl for at forbedre performance.”

3. Mine største erhvervshelte?

”Udover alle mine passionerede kollegaer i B&O dyrker jeg ikke som sådan erhvervshelte, men en bog, som jeg ofte refererer til, er Louis V. Gerstners ”Who Says Elephants Can’t Dance?”. Den har jeg læst to gange med 10 år i mellem. Bogen er fra en anden tid, men den repræsenterer et godt case-eksempel på, hvordan en virksomhedskultur er altafgørende for succesfuld organisatorisk transformation.”

”En anden helt er Dalai Lamar omend i et lidt andet erhverv af fred og frihed. Han er en stor inspirationskilde, når det kommer til adfærd og mindset, og citatet om selv være den forandring, man ønsker at se ske, forsøger jeg at efterleve.”

4. Mit seneste impulskøb?

”IWC Top Gun Edition Woodland. Jeg havde på forhånd opgivet at købe det, da de er svære at få fat i, da de kun laver 1.000 styk om året, og prisen på det sekundære marked er højere end det primære. Tilfældigt på en tur faldt jeg over en urmager, som havde fået et den samme dag og slog derfor til. Jeg kan i samme omgang afsløre, at jeg er ur-entusiast, og at impulsindkøb af den kaliber ikke sker hver måned.”

5. Mit forhold til tid?

”Min læring er, at der aldrig er tid nok, men at det er vigtigt at tage sig tid. Tag kontrol over, hvordan du bruger din tid. Du kan hurtig få travlt, men sørg for at sætte tid af til de vigtigste projekter, som vil gøre en forskel for fremtiden. Det er de projekter, du selv vil huske og blive husket for. Jeg forsøger selv at praktisere det ved at afsætte kalendertid til strategiske projekter, da den nødvendige tænketid ellers hurtigt kan blive spist i en fortravlet hverdag. Jeg motiverer også mit ledelsesteam til at gøre det samme.” 

”Jeg prioriterer min mødekalender kritisk og stræber efter kun at deltage i møder, hvor jeg ser en mulighed for at bidrage i forhold til mødeformålet – generelt kan der hentes meget tid på at sikre effektive mødeafholdelse.”

6. Min største brist?

”Jeg er utålmodig – specielt når det kommer til leverancer eller resultater, som lader vente på sig. Mest af alt er jeg nok hård ved mig selv i denne sammenhæng, og jeg forsøger at omsætte min utålmodighed positivt ved at gå forrest og udvise drive, når det kommer til eksekvering.”

7. Min største naturoplevelse?

”Første gang jeg windsurfede i Vesterhavet i 1995 – og fik oplevelsen af natur og adrenalin på samme tid. Jeg elsker havet og surfing og stort set alle rejser med familien er til destinationer, hvor der er mulighed for at surfe. Min bror surfer også, mens resten af familien holder sig på land.”

8. Min største forretningsmæssige ambition?

”Konstant læring og udvikling – både når det kommer til mig selv og de omgivelser, jeg kan påvirke. Den ambition kan der per definition ikke være en dato for at nå i mål med, og jeg er langtfra mæt på forandring og læring.” 

”Tidligere i min karriere havde jeg nok mere travlt med konstant at nå næste niveau, hvor det måske fylder mindre nu. Læring og udvikling kan opnås ved at søge udfordringer og prøve sig selv af på dybere vand. Jeg har over de sidste 12 år hos B&O haft ni forskellige stillinger, hvilket har været med til at mætte min appetit.”

9. Mit forhold til autoriteter?

”I min optik vinder bedste idé altid – uanset rang og anciennitet. Den kultur kan og skal jeg sikre i Bang & Olufsen qua min autoritet, og jeg ser det som en vigtig opgave. Samme syn gælder også for mit eget forhold til autoriteter i forhold til, hvad og hvem der vinder min respekt.”

10. Min vigtigste vej til at koble af?

”Vores sommerhus i Klitmøller, som jeg deler med min bror, er et helle for mig. Det er fuldstændigt uvurderligt i forhold til den stemning, det bringer mig i. Jeg har desuden stor glæde af en langdistance tur på road eller gravel bike i weekenderne – eller så ofte lejligheden byder sig.”

Rettet d. 7.5., det fremgik af en tidligere version, at Christoffer Poulsen er produktchef i B&O, men han er i dag Head of Business Developement & Brand.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også