HK Handel indgår ny butiksoverenskomst med Dansk Industri

Parterne er blevet enige om en aftale, der i høj grad er inspireret af den, som HK Handel indgik i sidste uge med Dansk Erhverv.
Mette Høgh, formand for HK Handel, ved underskrivelsen af organisationens overenskomstaftale med Dansk Erhverv | Foto: Ida Marie Odgaard
Mette Høgh, formand for HK Handel, ved underskrivelsen af organisationens overenskomstaftale med Dansk Erhverv | Foto: Ida Marie Odgaard
Af Ritzau og DetailWatch

HK Handel og Dansk Industri har indgået en ny toårig butiksoverenskomst for godt 11.000 butiksansatte.

Aftalen er stærkt inspireret af HK Handel og Dansk Erhvervs overenskomst, der omfatter 150.000 ansatte, og som faldt på plads for en uge siden, skriver HK Handel i en pressemeddelelse.

Den sikrer således de butiksansatte en stigning på mindstelønnen og en generel lønstigning på fire pct. Samtidig gør den op med de såkaldte nultimerskontrakter. Det betyder, at der ved ansættelse altid skal aftales et konkret timetal.

”Det gør, at vi får styrket de ansattes rettigheder og givet dem et sikkert indtægtsgrundlag,” siger Mette Høgh, der er formand for HK Handel, i meddelelsen og tilføjer:

”Lønnen får en pænt nøk opad, men det helt store lønudvikling skal stadigvæk ske gennem lokale lønforhandlinger ude på arbejdspladserne. Derfor har vi også kæmpet for at få nogle bedre værktøjer til vores tillidsrepræsentanter, så de kan hjælpe medlemmerne til at forhandle individuelle tillæg.”

Ligesom aftalen med Dansk Erhverv stiger mindstelønnen i aftalen med Dansk Industri med et beløb svarende til 721 kr. om måneden pr. 1. marts og igen et år senere. 

Læg dertil førnævnte generelle lønstigning på fire pct., hvor af to pct. bliver frigivet gennem en ændringen af pensionen, som betyder, at en ufaglært på mindsteløn til næste år vil have fået en samlet lønstigning på over ti pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også