Overenskomst for 40.000 lager- og kontoransatte er på plads

Endnu en overenskomst er forhandlet på plads. Denne gang mellem Dansk Erhverv, HK Privat og HK Handel.
"Vores medlemmer kan se frem til flere penge i lønposen, og så er jeg meget tilfreds med, at vi har fået nogle bedre værktøjer til de lokale lønforhandlinger, som er meget relevant på lagrene,” siger formand for HK Handel, Mette Høgh. | Foto: Ida Marie Odgaard
"Vores medlemmer kan se frem til flere penge i lønposen, og så er jeg meget tilfreds med, at vi har fået nogle bedre værktøjer til de lokale lønforhandlinger, som er meget relevant på lagrene,” siger formand for HK Handel, Mette Høgh. | Foto: Ida Marie Odgaard
RITZAU

I disse dage bliver den ene overenskomst efter den anden forhandlet på plads, og søndag er ingen undtagelse.

Dansk Erhverv har indgået en ny toårig aftale med HK Privat og HK Handel om funktionæroverenskomsten.

Overenskomsten gælder for 40.000 ansatte, som beskæftiger sig med alt fra administrativt arbejde til økonomi og arbejde på e-handelslagre. 

Det meddeler parterne i pressemeddelelser.

”Fra arbejdsgiverside vurderer vi, at der er tale om en fornuftig aftale, som alle parter kan se sig selv i, siger Laurits Rønn, viceadministrerende direktør i Dansk Erhverv,” i en pressemeddelelse.

”Nu ved vi alle, hvad vi har at holde os til de næste to år. Der er blevet givet og taget, og sådan skal det være, når man forhandler,” siger han.

I år venter der eksempelvis en lønstigning på 2 pct. Den kommer i form af ændret pension. Arbejdsgiver hæver indbetalingen til 10 pct., mens den ansattes indbetaling sænkes fra 4 procent til 2 pct.

”Vi har fået en aftale, der giver flere penge på lønsedlen og styrker tillidsrepræsentanterne - særligt når det gælder lokale lønforhandlinger,” siger formanden for HK Privat, Simon Tøgern, i en pressemeddelelse.

Mette Høgh, som er formand for HK Handel, tilføjer:

”Der er rigtig mange stærke elementer i den nye overenskomst. Vores medlemmer kan se frem til flere penge i lønposen, og så er jeg meget tilfreds med, at vi har fået nogle bedre værktøjer til de lokale lønforhandlinger, som er meget relevant på lagrene.”

Den nye overenskomst træder i kraft 1. marts. Hvis altså et flertal hos lønmodtagerne stemmer ja til aftalen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også