Det amerikanske detailsalg udviklede sig bedre end ventet i januar

Økonomer havde ventet en stigning i detailsalget i USA på 2 pct. i januar, men salget steg med 3 pct. på månedsbasis.
Arkivfoto. | Foto: Mario Tama
Arkivfoto. | Foto: Mario Tama
AF MARKETWIRE

Detailsalget i USA udviklede sig stærkere end forudset i januar. Salget steg med 3,0 pct. på månedsbasis, mens økonomer ifølge Bloomberg News ventede en stigning på 2,0 pct. i forhold til måneden før.

Det viser data fra U.S. Census Bureau onsdag eftermiddag.

Tager man bil- og benzinsalget ud, var der en vækst i detailsalget på 2,3 pct. i januar, hvilket var markant bedre end ventet. Analytikerne havde sat næsen op efter en fremgang på 0,9 pct. efter et fald på samme 0,9 pct. måneden før.

Fremgangen i januar er den største i knap to år og bestyrker ifølge Bloomberg News den amerikanske centralbank, Federal Reserve, i fortsat at hæve styringsrenten i USA for at gøre kål på den vedvarende inflation.

Plusset i detailsalget var bredt funderet med fremgang til samtlige af kategorierne – særligt inden for salget af biler og møbler samt restauranter.

Bilsalget steg i januar 5,9 pct.

Det modstandsdygtige detailsalg følger forrige uges bomstærke jobrapport for januar med en jobskabelse på 517.000 mod ventet 188.000 arbejdspladser samt tirsdagens inflationstal – ligeledes fra USA – der i december aftog til 6,4 pct. fra 6,5 pct. Økonomerne havde dog ventet et fald i inflationen til 6,2 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også