Lidl har købt butiksejendom i Nordjylland for 20 mio. kr.

Den tyske dagligvarekoncern Lidl har erhvervet en butiksejendom på godt 3.000 kvadratmeter i nordjysk by, hvor kæden tidligere har fået afslag på at opføre en butik, skriver Nordjyske Stiftstidende.
Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix.
Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix.

Dagligvarekæden Lidl har investeret 20 mio. kr. i en butiksejendom på 3.604 kvm i den nordjyske by Nørre Uttrup efter at have været i dialog med ejeren, ejendomsinvestor Bruno Benzon, gennem tre år.

Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Lidl har ifølge Nordjyske Stiftstidende tidligere haft kig på at opføre en butik på adressen, men fik et afslag fra kommunen efter borgerprotester, der frygtede for det lokale butiksliv, hvis ejendommen med i alt otte forretninger blev erstattet med én stor dagligvarebutik.

Lidl vil ifølge koncernens presseafdeling ikke kommentere på, hvad bygningen skal bruges til for nuværende, men oplyser, at ”om nogle måneder, så ved vi måske mere”.

Lidl har for nylig åbnet butik nummer 139 i Danmark, der ligger i Dragør, men har misset ambitionerne om at udvide med i alt seks til otte nye butikker i løbet af efteråret.

I den forbindelse sagde direktør for Lidl Danmark, Jens Stratmann, at det har været et svært marked for nye butiksåbninger.

”Vi har haft udfordringer med at udvide, først som følge af corona, dernæst som følge af markedet for byggeri. Derfor giver det for mig fuldstændig mening at fokusere på vækst i markedsandele fremfor at åbne nye butikker alene for at åbne nye butikker,” sagde Jens Stratmann og uddybede:

”Med stigende råvare- og elpriser, en generel usikkerhed i markedet og byggepriser, der samtidig stiger med 25-30 pct., er jeg ikke villig til at betale 30 pct. mere for en Lidl-butik, end jeg ville have betalt sidste år.”

Lidl-direktør:”Jeg bygger ikke butikker, når markedet er allermest usikkert”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også