Dansk Erhvervs medlemmer melder om over en fordobling i udgifter til energi

Dansk Erhvervs medlemmer i handelsbranchen fortæller i rundspørge, at deres udgifter til energi i gennemsnit er steget med over 100 procent på et år.
Markedschef Ulrich Bang fra Dansk Erhverv står bag undersøgelsen. | Foto: PRDanskErhverv
Markedschef Ulrich Bang fra Dansk Erhverv står bag undersøgelsen. | Foto: PRDanskErhverv

138 pct. er udgifterne til energi steget med på et år hos Dansk Erhvervs medlemmer i handelsbranchen, som dækker alt fra onlinebutikker, elektronikkæder, supermarkeder, engroshandel og bilforhandlere.

Det svarer medlemmerne i hvert fald i en undersøgelse fra brancheorganisationen.

I undersøgelsen har Dansk Erhverv spurgt sine medlemmer om deres energiudgifter i september sidste år, og hvor meget de udgifter er steget med i september i år, og her lyder gennemsnittet på en stigning i energiudgifterne med 138 pct.

I kroner og ører svarer det ifølge Dansk Erhverv rundt regnet til en månedlig ekstraregning på en milliard kroner – fra 0,7 mia. kr. i september 2021 til 1,7 mia. kr. i september i år.

Forklaringen skal findes i krigen i Ukraine, en høj efterspørgsel efter energi og et dårligt energimæssigt vejr i Europa hen over sommeren, skriver Dansk Erhverv i undersøgelsen.

Nu kan en bid af elregningen skubbes – men priserne er allerede faldet

Overblik: Sådan vil partierne støtte virksomheder ramt af energikrisen

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også