Flere blomsterbutikker tilbyder selvbetjening uden for den normale åbningstid

Ubemandede løsninger vinder indpas hos flere og flere af landets blomsterhandlere, lyder det fra brancheforening.
Arkivfoto. | Foto: Marcus Emil Christensen
Arkivfoto. | Foto: Marcus Emil Christensen

Antallet af blomsterbutikker, der sælger buketter uden for åbningstiden via selvbetjeningsløsninger, vokser, skriver TV 2 Lorry.

Ifølge Jens Poulsen, der er formand i brancheforeningen Floristen Danmark, bliver der blandt andet flere og flere døgnåbnede butikker med selvbetjening, fordi branchen mangler uddannede hænder.

Formanden peger på, at udrulningen af selvbetjeningsløsningerne blev accelereret af coronakrisen, og at brancheforeningen ugentligt får opkald fra medlemmer, der ønsker rådgivning om låsesystemer til deres butiksløsninger.

”Der blev sat godt gang i det under coronatiden, da kunderne kunne betjene sig selv og betjene sig sikkert. Det har været med til at skubbe udviklingen i gang hurtigere, end vi ellers ville have set,” siger Jens Poulsen til TV 2 Lorry.

Formanden tilføjer, at han ikke er bekendt med, at der skulle være problemer med tyveri i selvbetjeningsbutikkerne, som ellers fik en blomsterhandler med butikker i Tørring og Hedensted til at droppe konceptet i oktober.

Blomsterhuset Ramdal havde over tre omgange oplevet tyverier, hvor der samlet blev stjålet varer for knap 30.000 kr.

”Jeg vil så gerne yde den allerbedste service, og det er jo en ekstra service med selvbetjeningen, som jeg ved, at rigtig mange er glade for. Der er aldrig forsvundet så meget som et blad før nu, så det er så ærgerligt, at to respektløse mennesker skal ødelægge det for så mange,” sagde indehaver Line Minea Ramdal til Horsens Folkeblad.

7-Eleven skal åbne seks nye butikker i Københavns Lufthavn

Blomsterhandler dropper selvbetjening efter flere tyverier

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også