Butiksudlejere venter vækst - men krig og inflation skaber usikkerhed

Efter et par år præget af corona-nedlukninger er der høje forventninger til afkastet på butikslejemål, men mulige ændringer i forbrugeradfærd skaber usikkerhed, skriver Finans.
Med coronapandemien overstået forventer ejendomsmarkedet bedring for især butiklejemål, men stigende inflation og priser kan ændre billedet | Foto: Tariq Mikkel Khan
Med coronapandemien overstået forventer ejendomsmarkedet bedring for især butiklejemål, men stigende inflation og priser kan ændre billedet | Foto: Tariq Mikkel Khan

Ejendomsmarkedet venter nu igen positive takter ikke mindst. på butikslejemål efter de seneste to års coronapandemi og nedlukninger, skriver Finans.

Ifølge en undersøgelse fra EjendomDanmark, der organiserer ejere og udlejere , forventes et samlet afkast på 6,8 pct. i år – ikke mindst drevet af detailområdet.

”Butikslivet går forventeligt en lysere tid i møde, nu hvor vi er ude på den anden side af pandemien. Måske er den positive udvikling også et tegn på, at branchen forventer, butikkerne vil komme godt igennem konkurrencen fra den stigende onlinehandel.,” siger Morten Marott Larsen., vicedirektør i EjendomDanmark.

Samtidig melder undersøgelsen dog også om usikkerhed på grund af den stigende inflation og krigen i Ukraine, der kan gøre kunderne mere forsigtige og lægge en dæmper på forbruget.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik faldt forbrugertilliden i marts 2022 til minus 14,4, hvilket var det laveste niveau siden oktober 2008 under finanskrisen, hvor den lå på minus 16,6.

Forbrugertilliden dykker til det laveste siden finanskrisen

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også