Fisketorvet sætter gang i første del af milliardstor udviklingsplan

Fisketorvet på Kalvebod Brygge i København gør klar til en udvidelse af shoppingcentrets madunivers, som er første fase af et omfattende udviklingsprojekt til ca. tre mia. kr.
Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

Det første led af et udviklingsprojekt, som blev godkendt af Københavns Kommune tilbage i 2018, er nu på vej ud over rampen hos Fisketorvet og indebærer et nyt madunivers på fire etager, der ventes at stå færdigt i 2023. Det skriver Børsen.

"Som en del af det samlede projekt river vi det eksisterende madområde ned og erstatter det med et nyt, der omfavner København og det nye Vesterbro, som vi er en del af," siger Helle García Korndal, dansk landechef for Fisketorvets ejer Unibail-Rodamco-Westfield.

Med udvidelsen skal maduniverset gå fra 4000 kvm til 6500, mens det samlede udviklingsprojekt indebærer en udvidelse på op til 70.000 kvm. og en samlet investering på ca. tre mia. kr., som bl.a. skal bruges på at bygge bl.a. kontor, hotel og boliger.

I begyndelsen af marts skrev lokalmediet Vesterbroliv, at Fisketorvet sidste år skrev til Københavns Kommunes teknik- og miljøforvaltning, at der arbejdes med en ny og mindre plan med en udvidelse på samlet 40.000 kvm. Nu lyder det imidlertid i Børsen, at der skal udvides med "op til" 70.000 kvm.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også