DetailWatch

Erhvervsminister taler mod udskamning af virksomheders aktiviteter i Rusland

Danske virksomheder skal overholde de sanktioner, der er vedtaget fra politisk hold, men alt derudover bør være en afvejning, mener erhvervsminister Simon Kollerup.

Foto: Jens Dresling

Det har mødt kritik, at danske virksomheder som Ecco og Carlsberg fortsætter sine aktiviteter i Rusland efter invasionen af Ukraine, og Ukraines ambassadør i Danmark har opfordret danske virksomheder til at trække sig fra Rusland, men erhvervsminister Simon Kollerup mener ikke, at man skal udskamme virksomhedernes beslutninger, så længe de overholder de vedtagne sanktioner, skriver Børsen.

”Jeg synes ikke, man man skal udskamme virksomheder, så længe de følger de sanktioner, der er vedtaget, og gør op med sig selv, om man gør, hvad man kan i situationen,” siger erhvervsministeren til Børsen.

Han uddyber, at han ser mange virksomheder går meget længere end sanktionerne, fordi de har mulighed for det, og at det er det rigtige at gøre i situationen, men han ikke vil kritisere virksomheder for ikke at gøre det.

Torsdag meddelte Ecco, at det fortsætter sine aktiviteter i Rusland, hvor skokoncernen har over 250 butikker og i 2020 havde en omsætning på 1,3 mia. kr.

Topchef Panos Mytaros begrundede det blandt andet med hensynet til selskabets 1800 ansatte i Rusland.

Ukrainsk ambassadør opfordrer danske virksomheder til at trække sig fra Rusland

Derfor kan russiske butikker sende Eccos image på rutsjetur

Mere fra DetailWatch

"Google Analytics er kun toppen af isbjerget"

Vejen er lang før danske webshops kan sænke skuldrene, efter Datatilsynet har dømt brugen af Google Analytics ude - også selvom der ifølge amerikansk medie er et dekret på vej, der skal sikre en løsning, mener chef i bureauet Impact Extend.

Russisk firma er klar med Lego-erstatning

Den russiske virksomhed Inventive Retail Group, der stod for driften af Legos butikker i Rusland, før Lego trak sig ud, fortsætter med at sælge Lego-produkter i nyt navn.

Læs også

Relaterede