DetailWatch

EU åbner for hjælpepakker til virksomheder ramt af energikrise

I en storstilet energiplan vil Europa-Kommissionen give mulighed for hjælpepakker til at afbøde efterdønninger fra krigen i Ukraine. Energikrisen kan dog fortsat lukke danske virksomheder, vurderer professor. Dokumenter fra Energinet peger på, at en række fødevarevirksomheder kan være i farezonen.

EU's medlemslande skal kunne kompensere virksomheder ramt af højere energipriser som følge af krigen i Ukraine, lyder det fra energikommissær Kadri Simson (tv). | Foto: Abdesslam Mirdass / European Union/European Commission

BRUXELLES – Når den danske fødevarebranche skal finde en løsning på markant forhøjede energiregninger som følge af krigen i Ukraine, kan det blive med EU-blåstemplede hjælpepakker fra Bruxelles.

Det står klart, efter at Europa-Kommissionen på et pressemøde i Strasbourg tirsdag eftermiddag åbnede for at lempe unionens statsstøtteregler for at afhjælpe den energikrise, der tegner til at sætte tommelskruer på dansk erhvervsliv.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra DetailWatch

"Google Analytics er kun toppen af isbjerget"

Vejen er lang før danske webshops kan sænke skuldrene, efter Datatilsynet har dømt brugen af Google Analytics ude - også selvom der ifølge amerikansk medie er et dekret på vej, der skal sikre en løsning, mener chef i bureauet Impact Extend.

Russisk firma er klar med Lego-erstatning

Den russiske virksomhed Inventive Retail Group, der stod for driften af Legos butikker i Rusland, før Lego trak sig ud, fortsætter med at sælge Lego-produkter i nyt navn.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs