Plantorama forventer fortsat svært marked i 2023

”Vi går efter vækst, men vi vil ikke være offensive bare for at være offensive,” siger ejer og direktør for den landsdækkende kæde.
Plantoramas seneste center i Taastrup udgør en investering på 215 mio. kr. | Foto: Camilla Rønde, Plantorama.
Plantoramas seneste center i Taastrup udgør en investering på 215 mio. kr. | Foto: Camilla Rønde, Plantorama.
AF RITZAU/DETAILWATCH

Efter flere år med en stigende omsætning og flere og flere butikker har de højere energi- og fragtpriser lagt en dæmper på eventyret for Plantorama, der driver 14 plantecentre i landet.

I 2022 forblev omsætningen på 592 mio. kr. - præcis det samme som 2021. De voksende regninger spiste dog af overskuddet efter skat, der er faldet fra 58 mio. kr. til 21 mio. kr.

”Det er en nedgang i forhold til 2021, men Plantorama blev lige som andre virksomheder ramt af stigende omkostninger herunder på energi og fragt,” siger ejer og adm. direktør, Peter Vang Christensen, i en meddelelse.

”Plantoramas egenkapital er dog steget til 275 mio. kr., og det har muliggjort, at Plantorama på trods af det svære marked har kunne fortsætte investeringen i nye centre,” siger han.

Platorama udvidede for nylig forretningen med et nyt plante- og oplevelsescenter i Taastrup på 15.000 kvm, som DetailWatch tidligere har beskrevet.

I årene op til coronaepidemien voksede Plantorama stødt.

Da epidemien ramte Danmark og mange blev sendt hjem fra arbejde i dele af 2020 accelererede væksten, og omsætningen steg fra 463 millioner kroner til 537 millioner kroner.

Også i 2021 fik plantekæden en rekordstor omsætning og rekordstort overskud.

Peter Vang Christensen lægger ikke skjul på, at virkeligheden ser anderledes ud i 2022 og i 2023.

”Vi må se, hvordan markedet udvikler sig, men vi bruger 2023 på at konsolidere os. Vi går efter vækst, men vi vil ikke være offensive bare for at være offensive,” siger han.

”Indtjening og soliditet skal følge med, så vi holder fast i vores strategi og forventer at kunne høste frugten af vores seneste investering i Plantorama Taastrup.”

”Plantorama forventer fortsat et svært marked i 2023, men jeg tror på, at vi lykkes med at forbedre vores resultater.”

Samtidig håber Plantorama at nedbringe sine energiregninger ved at investere i solcelleanlæg på næsten alle sine forretninger. Det forventes at give en strømbesparelse på 40 procent.

Plantorama blev grundlagt i 1987 af direktør Peter Vang Christensen. Han er stadig ejer af kæden.

18 års forberedelse er slut: Plantorama åbner center til 215 mio. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også