Flere Aldi-butikker melder om udsolgt og lukker før tid

Ophørsudsalget i Aldi har betydet tomme hylder i flere butikker hurtigere end ventet, skriver Finans.
Aldi indledte ophørsudsalget i Danmark 13. januar | Foto: Hella Andersen
Aldi indledte ophørsudsalget i Danmark 13. januar | Foto: Hella Andersen

Der er rift om varerne i Aldi-butikkerne, der i midten af januar indledte et ophørsudsalg, efter den tyske dicountkæde før jul meldte sin afgang fra det danske marked.

Ifølge Finans har en række butikker meldt om udsolgt hurtigere end ventet og er derfor lukket før den sidste planlagte åbningsdag. De drejer sig om 11 butikker.

”Vi havde forventet, at det ville tiltrække folk. Men vi havde ikke forventet, at vi ville få udsolgt så tidligt. Vi havde vurderet, at det ville tage en uges tid,” siger Aldis kommunikationschef, Louise Wendelbo, til Finans.

Aldis ophørsudsalg sker i fire etaper - i dag, fredag, er tredje runde. der tæller 19 butikker, skudt i gang. Aldi forventer ifølge Louise Wendelbo, at de fleste butikker vil lukke hurtigere end egentlig fastsat på grund af kundeinteressen.

Rema 1000 overtager

Aldi åbnede den første danske butik i 1977 som den første discountkæde i Danmark. Men dagligvarekæden har kontinuerligt tabt enorme millionsummer over årene og har eksempelvis tabt næsten 2 mia. kr. alene over de seneste fem år. 

Ophørsudsalget gælder i 59 af Aldis i alt 188 danske butikker. De 59 lukker og slukker helt, mens 114 butikker overtages af Rema 1000. De resterende 15 butikker er Aldi stadig i forhandlinger med en række dagligvareaktører om. 

De i alt 129 butikker, der forventes overdraget, forbliver åbne, indtil de danske konkurrencemyndighederne har godkendt processen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også